Bios Top 10: Disneyprinses versus Avatar

The Princess and the Frog, de nieuwe 2D-animatie van Disney, probeert dat ene 3D-spektakel in te halen. Dat lukt echter niet (zelfs minder dan de helft opgebracht dan Avatar afgelopen week).

Toch knap dat de prinsessenfilm het zo ver schopt. Nederland loopt nog steeds warm voor Avatar en zit nu tegen de 15 miljoen euro qua opbrengst aan. Way to go…

 

 

Traaaaag

En zo snel als de Amerikaanse Box Office is, zo traaaaaag is die van Nederland. Dus het is weer een weekje doorschuiven geblazen.

Het wordt nog spannend of Komt een Vrouw bij de Dokter de tien miljoen euro voorbij gaat (staat nu op 8,9 miljoen). Persoonlijk vind ik Millennium 2 erg tegenvallen qua bezoekers (wel goede film!), maar blijkbaar blijven de boekenlezers thuis dit keer.

Horror

De echte horror komt van het feit dat (en ga hier even voor zitten…) het wanstaltige The Spy Next Door meer geld heeft opgebracht dan The Box en A Single Man. Helaas ontdekken bioscoopbezoekers dus niet echt wat kwaliteit is.

Vielen er een paar mensen over mijn recensie van The Imaginarium of Dr. Parnassus (check hierrr), blijkbaar gaan de mensen voor die film ook niet de deur uit. De film eindigt laag in de top 20 en zelfs achter arthousefilms als A Single Man en Un Prophète.

Keldert

A Serious Man keldert flink naar beneden, van de tiende naar de zestiende plek. Net als De Hel van ’63, van de elfde naar de zeventiende plek.

Volgende week komen drie blockbusters uit: Valentine’s Day, The Wolfman en Percy Jackson ‘en de belachelijk lange titel’. Voor de arthouse liefhebbers draait An Education. Welke ga jij zien?

1. (1) Avatar
2. (-) The Princess and the Frog
3. (2) Sherlock Holmes
4. (3) Edge of Darkness
5. (4) Komt een Vrouw bij de Dokter
6. (5) Did You Hear About the Morgans?
7. (6) Alvin and the Chipmunks 2
8. (7) It’s Complicated
9. (8) Millennium 2
10. (-) The Spy Next Door

Lees ook:Bios Top 10: Avatar eindelijk van de eerste plaats verstoten?
Lees ook:Bios Top 10: Mel Gibson kan niet op tegen Avatar
Lees ook:Bios Top 10: Avatar is helemaal Up in the Air
Lees ook:Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand
Lees ook:Bios Top 10: Blauwe aliens blijken publiekstrekker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>