Recensie – Did You Hear About The Morgans?

In Did You Hear About The Morgans? zijn het koppel Morgan getuige van een moord. De moordenaar spot ze echter en ze worden door de politie voor hun veiligheid naar het platteland gestuurd.

Dikke pech voor het tweetal, die net een punt achter hun relatie hebben gezet. Gaat het lukken elkaar niet af te maken terwijl ze ondergedoken zijn?

Vertwijfeld

Met lage verwachtingen liep ik vertwijfeld de bioscoop in om Did You Hear About The Morgans? te kijken. Een zaal vol meisjes, een romantische komedie met Hugh Grant (leuk) en Sarah Jessica Parker (niet leuk) en een verhaal dat gek genoeg doet denken aan The Hannah Montana Movie met een donker randje…

Toch kun je met een romantische komedie veel lelijker uit de bocht vliegen dan regisseur Marc Lawrence doet. Het is een relaxte film, eigenlijk is dat de beste term om te omschrijven. Het is geen dijenkletser of extreem spannend, maar het moordverhaal zorgt voor een welkome afwisseling.

Sarah Jessica Parker

Van Sarah Jessica Parker ben ik nooit fan geweest (homo en nooit Sex and the City gevolgd? Ik zou aan de schandpaal genageld moeten worden!). In deze film wordt ze nogal fors ingezet en helaas komt ze er niet sympathiek vanaf.

Een soort yuppie bitch die neerkijkt op het boerenleven en te vaak irritant aanwezig is. Bovendien is ze vegetarisch, wil ze kinderen én is ze boos op manlief omdat hij vreemd is gegaan. Dat alles maakt vrouwen in films nooit heel aantrekkelijk…

Charmant

Grant is daarentegen charmant als altijd en zorgt juist voor de grappige momenten. Andere rollen als die van het gezin waarbij ze intrekken is wel heel aardig en ook de moordenaar komt er goed vanaf. Maar die assistenten van de twee hoofdrolspelers… dat is pas een staaltje slecht acteerwerk!

De film hobbelt lekker door en dat is eigenlijk wel fijn. De laatste tijd komen teveel slechte romantische komedies uit (de film Leap Year komt binnenkort uit en is verreweg de slechtste film die ik de afgelopen jaren heb gezien; check binnenkort mijn recensie!).

Hannah Montana

De settings zijn aardig, maardoen gek genoeg denken aan The Hannah Montana Movie, waarin de hoofdrolspeelster ook tegen haar zin op het platteland doorbrengt. Did You Hear About the Morgans? is wel een typisch voorbeeld van alle grappige momenten zitten al in de trailer…

Het leidt allemaal van moordscène naar veel gekibbel en natuurlijk het grote goedmaken (wat verwacht je anders?). Het eindigt best aardig, al verzuchtten een paar meisjes in de rij achter dat ‘de film eindelijk afgelopen was’. Toch was het een aardig filmpje, eigenlijk een beetje van het type ‘vliegtuigfilm’.

Did You Hear About the Morgans? kent een paar goede momenten en vliegt minder vaak uit de bocht dan je verwacht. Iets meer Hugh Grant en iets minder Sarah Jessica Parker had wel gemogen… Het moordverhaal brengt iets origineels met zich mee en een aantal bijrollen zijn aardig. Lekker tussendoortje.

Cijfer: 6.5

Lees ook:Trailer vd Dag: Did You Hear About the Morgans?
Lees ook:Bios Top 10: Mel Gibson kan niet op tegen Avatar
Lees ook:Hannah Montana: The Movie
Lees ook:Nominaties slechtste films van het jaar
Lees ook:New Year’s Eve trailer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie – Did You Hear About The Morgans?

  1. Pingback: Bios Top 10: Mel Gibson kan niet op tegen Avatar | Cinema

  2. bernard Enklaar

    We hebben in een bioscoop in Istanbul deze week deze film gezien. We waren de enigen in de bioscoopzaal.
    Deze film is een regelrechte belediging van het publiek (die avond slechts wij tweeen). Zulke totaal slechte scenes en bijbehorend abominabel spel! Voor welk soort publiek is deze vervelende rolprent eigenlijk gemaakt? Mensen die vallen op een harkerige, seksloze Grant? Vroeger( jaren ’70) zag je wel eens van die spagetti-westerns. Dit nog vele slagen erger.
    Niet heengaan en die film ook niet in je theater vertonen; je maakt je totaal belachelijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>