Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand

De twee nieuwe films die deze week de top 5 binnenkomen hebben allebei veel drama en een klein beetje actie, of veel actie en een klein beetje drama. Prima combinatie, beide films worden goed bezocht!

Gerard Butler ziet in Law Abiding Citizen (nieuw op 3) zijn vrouw en kind vermoord worden en pakt zijn wraak nogal explosief aan. In Brothers vertrekt Tobey Maguire naar Afghanistan, waar hij gevangen wordt genomen en naar huis terugkeert met een trauma (nieuw op 5).

Kerstfilms

Beide films doen het aardig, met eigenlijk een pluim voor Law Abiding Citizen. De actiefilm draait in minder zalen dan Brothers, maar komt hoger binnen. Nog een pluim voor A Christmas Carol deze week, de creepy Jim Carrey/Kerstfilm stijgt nog een plaatsje. Misschien iets minder drama met kerst en gewoon weer meer kerstfilms in de bios tijdens de feestdagen?

De twee zakkers deze week zijn New Moon en Terug naar de Kust. De Linda de Mol-thriller heeft zijn beste tijd wel gehad, maar het tweede deel uit de Twilight-trilogie laat wereldwijd zien snel te zakken. Maar ach, dat budget is er natuurlijk allang uit!

1,3 miljoen

Komt een Vrouw bij de Dokter is de echte winnaar, want een film die na 3 weken draaien nog steeds 1,3 miljoen euro opbrengt, is natuurlijk een dikke hit. Hmm… misschien toch wel meer drama tijdens de feestdagen dan maar? Komt een Vrouw… heeft nu 5,2 miljoen euro in totaal opgebracht en hijgt momenteel in de nek van Up, een film die tegen de 6 miljoen heeft binnengehaald. Kortom: de Reinout Oerlemans-film is hard op weg de bestbezochte film van het jaar te worden.

Precious mag misschien al die nominaties krijgen, de film doet weinig in de Nederlandse bios. Jammer, want het is een prachtige film! Paranormal Activity leeft ook meer online dan in de zalen, al is het budget van 15.000 dollar natuurlijk allang terugverdiend. Zelfs alleen al met de opbrengsten in Nederland!

Avatar

Buiten de top 10 komen de Nederlandse productie Nothing Personal (14) en Arthur en de Wraak van Malthazard (15) binnen.

Volgende week in de bios… Het is tijd voor Avatar! Gaat Nederland het enige land worden waar Avatar niet op nummer 1 binnenkomt, door Komt een Vrouw bij de Dokter? Of haalt het science fiction-sprookje het wel? Ook Hachi komt uit en De Hel van ’63 lokt snert-etende en chocomel drinkende mensen naar de bios.

1. (1) KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER
2. (2) 2012
3. (-) LAW ABIDING CITIZEN
4. (5) A CHRISTMAS CAROL
5. (-) BROTHERS
6. (3) THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON
7. (4) TERUG NAAR DE KUST
8. (6) PARANORMAL ACTIVITY
9. (8) PRECIOUS
10. (7) NINJA ASSASIN

Lees ook:Bios Top 10: Blauwe aliens blijken publiekstrekker
Lees ook:Bios Top 10: Ninja flopt, mishandeld meisje vult zalen
Lees ook:Bios Top 10: Een dramaweek in de bios!
Lees ook:Bios Top 10: Mel Gibson kan niet op tegen Avatar
Lees ook:Bios Top 10: Avatar is helemaal Up in the Air

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand

  1. brealfGaf

    tageengence
    yb5g

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>