Recensie – The Princess and the Frog

Tiana is een serveerster die droomt van haar eigen restaurantje. Maar haar leven krijgt een onverwachte wending als ze een pratende kikker treft die haar rijkdom belooft, in ruil voor een kusje. Als ze die uiteindelijk geeft, gebeurt er iets magisch…

Disney is weer terug naar oude vorm, een 2D-animatiefilm. In een tijd waarin Avatar (in 3D) de king of the world is, kan een film als The Princess and the Frog dan nog een publiek vinden?

 

Goud

Nou, ja en nee. De film is in Amerika geen megahit als vorige animatiefilms, wat vreemd is want alles wat Disney aanraakt verandert in goud. Natuurlijk wel met een beetje hulp van Pixar (Up, Wall-E).  

Maar aan de kwaliteit van The Princess and the Frog zal het niet liggen. Wat een ontzettend aangename film om naar te kijken! Een totale teruggreep op de oude animatievorm, waarin regisseurs Ron Clements en John Musker niet bang zijn verschillende vormen te proberen.

Musical

Ook de liedjes zijn weer terug (iets wat soms zelfs een gemis is in Pixarfilms, naar mijn mening). Vooral uitschieters Almost There en Dig a Little Deeper zijn opvallende knallers. Het is onmogelijk om stil te zitten in je bioscoopstoel.

De personages zijn prachtig uitgewerkt, misschien aan het einde een kleine overkill aan gekke personages. Maar het zit nooit in de weg, vooral omdat Tiana (de hoofdrol) en Lottie (de prinses) zo ontzettend fijn zijn.

De grote 3

De film sluit naadloos aan op klassiekers als Beauty and the Beast, The Lion King en The Little Mermaid (in mijn hoofd de últieme 3 Disneyfilms van de ‘nieuwe stempel’). Hou je niet van die stijl en trek je Pixar beter, kun je beter uit de buurt van The Princess and the Frog blijven.

The Princess and the Frog is een ongelofelijk fijn avontuurtje. Het doet beseffen hoe lang geleden het is dat er zo’n warme Disneyfilm in de bioscoop draaide en bovendien is het onmogelijk om stil te blijven zitten door de heerlijke liedjes. Een ouderwets sprookje, met als puntje van kritiek dat er een kleine overkill aan personages is. Maar een kniesoor die daarop let… Voor kinderen én ouders is dit een dikke aanrader.

Cijfer: 8.5

Check hieronder de clip van Ne-Yo, het nummer Never Knew I Needed, dat hij speciaal voor The Princess and the Frog maakte:

Lees ook:Trailer vd Dag: The Princess and the Frog
Lees ook:Bios Top 10: Disneyprinses versus Avatar
Lees ook:Emoties krijgen een gezicht bij Pixar
Lees ook:Vier Disney Pixar films krijgen re-release
Lees ook:When a Man Loves a Woman, een film vol pure romantiek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recensie – The Princess and the Frog

  1. Pingback: Bios Top 10: Disneyprinses versus Avatar | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>