Bios Top 10: Blauwe aliens blijken publiekstrekker

Terwijl ik het vorige week nog een beetje betwijfelde, is het Avatar ab-so-luut gelukt om Komt een Vrouw bij de Dokter van de eerste plaats af te ketsen. Met ruim 2 miljoen euro na de eerste bioscoopweek en uitstekende recensies is Avatar dan ook een megahit.

Maar liefst drie producties uit de lage landen (even Vlaanderen meegerekend) komen de top 10 binnen, met de Het Huis van Anubis-film het hoogst. De griezelfilm voor kids opent sterk in de derde plaats.

De Hel van ’63

De Hel van ’63, de erwtensoep- en chocomelfilm van deze winter, trekt ook wat bezoekers, maar is niet de hit die De Storm of Komt een Vrouw bij de Dokter zijn. De elfstedentocht spreekt natuurlijk wel een bepaalde doelgroep aan en op de vierde plaats binnenkomen is bovendien ook helemaal niet slecht.

En dan nog Kabouter Plop, die met zijn Plopbaby op de negende plek binnenkomt. Goed idee natuurlijk, zo vlak voor de kerstvakantie dus verwacht nog meer bezoekers voor Plopperdeplop aankomende week.

Das Weisse Band

Law Abiding Citizen en 2012 zijn de grote zakkers deze week en kelderen maar liefst vier plaatsen. Buiten de top 10 maakt eigenlijk alleen Das Weisse Band vooral indruk, de Duitse film zweeft telkens net buiten de top 10, maar doet het daar helemaal niet verkeerd en blijft zelfs staan op nummer 13!

Volgende week komt ouwewijvenfilm It’s Complicated ongetwijfeld om de hoek kijken. Flauwe komedie Old Dogs komt landelijk uit (maar draait al even in Amsterdam, voor de liefhebbers) en de piepende stemmetjes van Alvin and the Chipmunks zijn weer te horen in de bioscoopzalen. Geen films waar ik naar uitkijk deze week!

1. (-) Avatar
2. (1) Komt een Vrouw bij de Dokter
3. (-) Anubis en de Wraak van Arghus
4. (-) De Hel van ’63
5. (4) A Christmas Carol
6. (2) 2012
7. (3) Law Abiding Citizen
8. (5) Brothers
9. (-) Plop en de Kabouterbaby
10. (6) The Twilight Saga: New Moon

Lees ook:Bios Top 10: Ninja flopt, mishandeld meisje vult zalen
Lees ook:Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand
Lees ook:Bios Top 10: Avatar is helemaal Up in the Air
Lees ook:Bios Top 10: Avatar eindelijk van de eerste plaats verstoten?
Lees ook:Bios Top 10: New Moon haalt het niet bij 2012…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>