Bios Top 10: Avatar eindelijk van de eerste plaats verstoten?

Is het een van de drie blockbusters deze week gelukt om Avatar van de eerste plaats af te stoten? De science fiction staat alweer negen weken op de toppositie en heeft al ruim 15 miljoen euro opgebracht!

Even ter vergelijking: Avatar is nog maar drie miljoen verwijderd om dubbel zoveel te hebben opgebracht dan Komt een Vrouw bij de Dokter in totaal wist binnen te halen. Wauw…

Blockbusters

Maar goed, die blockbusters dan. Het was al vrij vroeg duidelijk dat Valentine’s Day de meeste centjes op ging halen, nadat de film stampvol zat tijdens Valentijnsdag.

Maar NEE, het is NIET gelukt om Avatar te verslaan! Het scheelde echter niet veel (maar 100.000 euro), maar Avatar houdt die eerste plaats stevig vast.

Nog meer blockbusters

The Wolfman en Percy Jackson & The Lightning Thief zagen ook het levenslicht en kropen beide de top 5 in (Wolf op 5, Percy op 3).

The Princess and the Frog tuimelde twee plekken naar beneden, maar dat was lang niet de heftigste zakker.

Eindelijk!

Komt een Vrouw bij de Dokter en de stompzinnige film Sherlock Holmes waren de flinke dalers en knalden zelfs bijna de top 10 uit. Eindelijk weer ruimte voor wat vers filmvoer.

Verrassing van de week is A Single Man. Positieve recensies doen goed voor een film, want in de tweede week steeg het homodrama maar liefst drie plekken van 13 naar 10. Bravo!

Volgende week

Avatar kan nog even achterover gaan zitten, want Shutter Island, Iep!, Cloudy with a Chance of Meatballs en Nine vormen geen bedreiging. Misschien Gangsterboys dan? Dat is toch niet te hopen!

1. (1) Avatar
2. (-) Valentine’s Day
3. (-) Percy Jackson & The Lightning Thief
4. (2) The Princess and the Frog
5. (-) The Wolfman
6. (7) Alvin and the Chipmunks 2
7. (4) Edge of Darkness
8. (3) Sherlock Holmes
9. (5) Komt een Vrouw bij de Dokter
10. (13) A Single Man

Lees ook:Bios Top 10: Disneyprinses versus Avatar
Lees ook:Bios Top 10: Mel Gibson kan niet op tegen Avatar
Lees ook:Bios Top 10: Avatar is helemaal Up in the Air
Lees ook:Bios Top 10: Dood meisje niet bestand tegen blauwe aliens
Lees ook:Bios Top 10: De laatste week van Avatar?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>