Recensie – Alvin en de Chipmunks 2

Ze zijn weer terug, die irritant hoge stemmetjes van Alvin en de Chipmunks. Ditmaal zijn ze vermenigvuldigd! Help!

Het drietal uit het eerste deel is nog steeds een dik succes als popbandje, maar hun ontdekker Dave hoopt ze een beetje met beide benen aan de grond te houden. Dus stuurt hij ze naar school, waar de drie hitsige chipmunks drie schattige meisjes tegenkomen…

 

Suiker

Alvin and the Chipmunks is volledig gericht op kids die stuiteren van teveel suiker. Er is amper aandacht besteed aan een verhaal, maar het is allemaal ongelofelijk kindvriendelijk. Leuke referenties aan de huidige popcultuur vind je vooral in Single Ladies, het Beyoncé-liedje dat ditmaal door de Chipettes (de meisjes) wordt vertolkt.

Toch kan ik die stemmetjes niet meer uit mijn hoofd krijgen en aan het einde zit je met een dikke koppijn opgescheept. Maar laat ik proberen zo eerlijk mogelijk te blijven (aangezien alle recensies de film al ten gronde richten).

Show stelen

Jason Lee, die ontdekker Dave speelt, is best aardig. De chipmunks stelen toch de show, met hyperactieve acties, snelle achtervolgingen en doldwaze capriolen. En vaker dan eens is vooral stuntelaar Theodore (Jesse McCartney) best schattig.

Maar dan David Cross, de bad guy uit het eerste deel die nu de Chipettes ‘ontdekt’. Wat een irritante acteur, de aandacht verslapt meteen als hij het beeld instapt.

Chipettes

Waar overigens wel talent schuilt, zijn de stemmen van The Chipettes. Amy Poehler (Baby Mama), Christina Applegate (Married With Children… wat doet zij tegenwoordig?) en Anna Faris (Scary Movie) mogen misschien ‘enkel’ de stemmen doen, ze tillen het trio wel naar een hoger niveau.

Het verhaal heeft niet zoveel om het lijf en eerlijk gezegd vind ik gezien het budget dat er weinig speciaals qua special effects is gedaan. De liedjeskeuze is wel goed, het spreekt een jong (Single Ladies) en oud (You Spin Me Right Round) publiek aan.

Alvin and the Chipmunks 2 zorgt geheid voor koppijn bij ouders. Maar als je het als kinderfilm ziet en binnen die doelgroep beschouwt, is het best een aardige film. Het is een herhalingsoefening van het eerste deel, maar de vrouwelijke Chipettes brengen veel variatie. Stuur alleen die vreselijke David Cross naar huis als er een derde deel wordt gemaakt!

Cijfer: 5

Lees ook:Watch This: Chipmunks zingen Single Ladies!
Lees ook:Trailer vd Dag: Alvin en de Chipmunks 2
Lees ook:Bios Top 10: Avatar eindelijk van de eerste plaats verstoten?
Lees ook:Bios Top 10: Disneyprinses versus Avatar
Lees ook:Bioscoop premières week 50

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>