Recensie – Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde

De Millennium-reeks van Stieg Larsson kent een enorme fanbase. De overleden Zweedse auteur staat hooggenoteerd in de boekenlijsten, maar ook de films lopen wereldwijd goed.

In het vervolg op Mannen die Vrouwen Haten volgen we ditmaal afzonderlijk journalist Blomkvist en vrouwelijke hacker Lisbeth Salander. Een reeks moorden zorgen voor onrust en het gerucht gaat dat Salander de dader is…

 

 

Intrigerend

Na het intrigerende eerste deel, lagen de verwachtingen voor het vervolg hoog. Maar eerlijk is eerlijk, regisseur Daniel Alfredson zet een sterk thrillerverhaal neer én zorgt ervoor dat je als onbekende van de boeken zo kunt instappen.

De bijtitel speelt een belangrijke rol in het verhaal, dat niet zozeer over een reeks moorden gaat, maar dieper in het verleden van Lisbeth Salander graaft. Zij is de draaiende spil van de film- en boekenreeks, actrice Noomi Rapace is perfect gecast als lesbische hacker.

Hollywood

Wat zo lekker is, is doordat het geen Hollywood product is (en dat merk je duidelijk) alles kan gebeuren. Het verhaal neemt een aantal wendingen die zich goed vertalen voor het witte doek. Als kijker weet je al dat Lisbeth onschuldig is, maar wie zit er wel achter die moorden?

Een andere meevaller is de speelduur, want 3 uur voor het eerste deel vond ik persoonlijk nogal een struikelblok. Bijrollen worden goed vervuld, maar vervagen een klein beetje doordat de film zich focust op Lisbeth. Aan het einde van de rit is het verhaal rond, maar toch wacht je nog een beetje op die spectaculaire finale.

Millennium 3: Gerechtigheid

Maar niet getreurd, want ditmaal hoef je niet lang te wachten op het laatste deel (bijtitel: Gechtigheid). In maart is de afsluiter van het drieluik in de bioscoop te zien.

Millenium 2: De Vrouw die met Vuur Speelde is een spannende thriller. Het verhaal neemt een paar sterke wendingen, maar die grote klapper komt vast nog in het derde (en laatste) deel. Noomi Rapace is weer op dreef als Lisbeth Salander en zet de overige rollen in de schaduw. Dit bewijst dat een blockbuster niet per se uit Hollywood hoeft te komen.

Cijfer: 8

Lees ook:Dead Man Down poster met Colin Farrell
Lees ook:Naakte vrouwen die mannen haten
Lees ook:Eerste Dead Man Down Trailer
Lees ook:Lisbeth Salander gecast in US remake Millennium-trilogie
Lees ook:Trailer vd Dag: Millenium 2 – De Vrouw die met Vuur Speelde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>