Bios Top 10: Een dramaweek in de bios!

Ik doel natuurlijk niet op een slechte week in de bioscoop, maar de film waar heel Nederland masssaal naartoe is gegaan: Komt een Vrouw bij de Dokter.

Het verhaal over Carice Carmen die doodgaat aan kanker was goed voor ruim 2 miljoen euro in de eerste week. Geen misselijk bedrag en een dikke hit voor Reinout Oerlemans.

Griezelen

Maar er werd ook gegriezeld, goed getimede horrorfilm Paranormal Activity is deze week op nummer 5 binnengekomen. Klinkt misschien niet zo spannend, maar wel als je ervan uitgaat dat de griezelfilm in maar 55 zalen te zien was (in tegenstelling tot de 116 zalen voor Komt een Vrouw…).

De hype van Paranormal Activity kan er nog weleens voor zorgen dat de film stijgt in de volgende weken. Op nummer 14 is de nieuwe Michael Moore-docu Capitalism: A Love Story binnengekomen.

Das Weisse Band

Over kleine hits gesproken: Das Weisse Band, een film van Michael Haneke die de Gouden Palm in Cannes won blijft al twee weken nèt buiten de top 10 (op nummer 11), maar haalt in 15 zalen toch flink wat geld op. Per bioscoopscherm haalt de Duitse topper net zoveel op als Paranormal Activity… Waarom draait die film niet in meer bioscopen?

The Twilight Saga: New Moon neemt flink gas terug in de tweede week en is niet zo’n hit als in Amerika. Misschien het volgende deel Eclipse wel? 2012 doet het daarentegen verrassend goed en heeft al bijna 4 miljoen euro binnengeharkt.

Up

De onverslagen hit in de top 10 is nog steeds Up, die al bijna 6 miljoen heeft opgehaald sinds release. Alleen Komt een Vrouw bij de Dokter kan daar overheen.

Flops in de bios zijn terecht A Christmas Carol en Couples Retreat, twee platweg slechte films die gelukkig ook weinig aandacht van bioscoopbezoekers krijgen.

Volgende week in de bios

Volgende week de release van Precious, een prachtfilm die het verdient in de top 10 te eindigen. Ook Ninja Assasin komt uit, maar krijgt de slechtste recensies van het jaar, dus benieuwd wat het in Nederland gaat doen. En al is het gegund, The Limits of Control en The Cove blijven waarschijnlijk buiten beschouwing.

1. (-) Komt een Vrouw bij de Dokter
2. (1) 2012
3. (2) The Twilight Saga: New Moon
4. (3) Terug naar de Kust
5. (-) Paranormal Activity
6. (4) Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot
7. (6) A Christmas Carol
8. (7) Couples Retreat
9. (5) Michael Jackson’s This Is It
10. (8) Up

Lees ook:Bios Top 10: Ninja flopt, mishandeld meisje vult zalen
Lees ook:Bios Top 10: New Moon haalt het niet bij 2012…
Lees ook:Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand
Lees ook:Bios Top 10: Avatar is helemaal Up in the Air
Lees ook:Bios Top 10: Blauwe aliens blijken publiekstrekker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>