Terug naar de Kust

Terug naar de Kust is een echte Linda de Mol-film geworden en dat is positief bedoeld. Ze stapt niet heel ver buiten haar comfort zone, neemt zelfs Will Koopman (Gooische Vrouwen-regisseur) mee naar de Saskia Noort-verfilming en ziet er zelfs prachtig (en doorgeleefd) uit in een bruine pruik.

In Terug naar de Kust wordt zangeres Maria gestalkt door iemand die erachter is gekomen dat ze een abortus heeft laten plegen. Is het de vader van het kind? Ze reist af naar haar zus, om daar even op adem te komen. Tenminste… dat hoopt ze…

Weinig vertrouwen

Dat ik mij zo laat pas waag aan Terug naar de Kust heeft eigenlijk de simpele reden dat ik er niet veel vertrouwen in had. Ik heb het boek gelezen, dat vrij rechtlijnig is en dacht dat een verfilming niet makkelijk boven een standaard Baantjer aflevering uit kon steken.

Maar regisseur Koopman heeft een paar trucjes achter de hand die goed werken. De eerste is De Mol, die zich absoluut niet van het scherm laat acteren door haar meer ervaren acteurcollega’s. Echt heel sterk en onherkenbaar, met een oprechte emotie gespeeld.

Grauw

Daarnaast werkt het ook mee dat Ariane Schluter een prachtrol speelt als haar zus en Daan Schuurmans niet half zo irritant (lees “glad”) is als zijn meeste rollen. De verfilming is erg grauw, het past ook het beste bij de verfilming.

Wat minder goed werkte was de soundtrack, met een rokerige jazzy sfeer die een beetje begon te vervelen en té aanwezig was. De film kan ook een paar scènes missen en blijft niet altijd even strak. En -oh my god- wat was er met dat laatste shot aan de hand? Zo’n freeze frame heb ik al twintig jaar niet meer in films gezien…

Terug naar de Kust houdt het hoofd boven water en die credit gaat volledig naar Linda de Mol en regisseur Will Koopman. Helemaal geen slechte verfilming, het kijkt lekker weg en er zit een duidelijke sfeer in de film. Een paar schoonheidsfoutjes verpesten het niet, maar de aanwezige soundtrack had iets minder gemogen. Wint wel de prijs voor lelijkste eindshot in een film na het jaar 2000, maar dat terzijde. Een aanrader, laat die Nieuwe Buren en De Eetclub maar komen!

Cijfer: 7.5

Lees ook:Eerste foto’s De Verbouwing
Lees ook:DVD Watch: The Descent Part 2
Lees ook:Bios Top 10: Erfenis Michael Jackson massaal bezocht
Lees ook:Will Smith is niet te vertrouwen in ‘Focus’
Lees ook:Bios Top 10: Einde van de wereld loopt storm

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Terug naar de Kust

 1. Pingback: Komt een Vrouw bij de Dokter | Cinema

 2. johan maartens

  Wat zijn jullie een oplichters zeg, eerst moet ik
  geld betalen voor een wachtwoord en di werkt helemaal niet. ga echt on al de forums zeggen wat voor oplichters jullie zijn

    /   Reply  / 
 3. hollywood1

  wachtwoord werkt niet??????????

  gr hollywood1

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>