Paranormal Activity

Paranormal Activity draait vanaf nu in de bioscoop. Dit is wat ik er eerder over schreef:

Micah en zijn vriendin Katie schaffen een camera aan. Volgens vrouwlief spookt het namelijk in hun huisje en Micah richt ‘s nachts de camera op hun bed om te kijken wat er allemaal gebeurt als zij slapen…

Tien jaar na The Blair Witch Project komt Paranormal Activity, een film die is gemaakt voor 15.000 dollar en een dikke hit is. Durf jij ‘m te kijken?

 

35 miljoen dollar (en stijgende…)

Een lowbudget horrorfilm die zoveel geld binnenhaalt (Paranormal staat op 35 miljoen dollar opbrengst!!), ook Blair Witch verloor zijn glans na jaren (al ben ik het daar niet mee eens). Veel mensen vonden het toch te saai en toen eenmaal bekend werd dat het allemaal nep was. Paranormal Activity gooit het ook op het waargebeurde aspect, maar gaan hier minder hard in op dan zijn collegafilm.

Dat is maar goed ook, want zo kan de maker Oren Peli zich volledig richten op de activiteiten in en rond het bespookte huis. En hoewel dat er eigenlijk helemaal niet zoveel zijn (vaak gebeurt er juist niks, wat de spanning bijna ondraaglijk maakt), blijft Paranormal Activity boeien tot het bizarre einde.

Mokerslag

Het einde is wel even een verhaal op zich… Ik weet niet of je ooit [REC] hebt gezien, maar zo’n mokerslag heeft deze film ook. Paranormal eindigt letterlijk met een klap die je wezenloos in je stoel achterlaat. Vooral de nachtelijke slaapkamermomenten zijn zo goed en zo minimaal gedaan, echt ongelofelijk knap.

De hoofdrolspelers (die zichzelf spelen en ook hun eigen naam aanhouden) acteren eigenlijk amper, wat het heel wezenlijk maakt. Terwijl ze soms een steekje laten vallen en Katie bijvoorbeeld niet heel overtuigend boos kan worden, zijn ze gelukkig ook niet heel dom zoals de hoofdrolspelers van de ‘waargebeurde’ haaienfilm Open Water. Of zoals Josh, Mike en Heather in Blair Witch.

Ouija bord

In een paar scènes had misschien meer gezeten en de aanloop is redelijk lang. Geef het dus zeker niet op halverwege de film, want aan het einde wordt het wachten ruimschoots beloond. Maar vaak zijn geluid en schaduwen enger dan een Ouija bord dat flipt.

Paranormal Activity is zo godsgruwelijk eng! Dus ja, de hype is helemaal terecht en het einde is letterlijk een mokerslag die nog lang nazoemt in je hoofd. Dit levert slapeloze nachten op… Ondanks dat de acteurs niet altijd overtuigen en er soms meer in had gezeten, is alleen het sprookjesverhaal achter de productie genoeg om te prikkelen. Ga naar de bioscoop en laat je verrassen!

Cijfer: 8

En check hieronder nog een keer de trailer:

Lees ook:Paranormal Activity verovert de wereld
Lees ook:Paranormal Activity 2 van start
Lees ook:Trailer vd Dag: PARANORMAL ACTIVITY
Lees ook:Win! De creepy film Paranormal Activity…
Lees ook:Watch This: Originele einde Paranormal Activity

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “Paranormal Activity

 1. Pingback: Halloween Trailer vd Dag: The Fourth Kind | Cinema

 2. Pingback: Cinema » Paranormal Activity verovert de wereld

 3. Pingback: Cinema » Sorority Row

 4. Pingback: Cinema » Reacties Pathé de Munt op Paranormal Activity

 5. Pingback: Cinema » Niet te missen in november!

 6. Pingback: The Twilight Saga: New Moon | Cinema

 7. Kees

  Gisteren gezien in de bioscoop in Curacao, werkelijk zieke film!

    /   Reply  / 
 8. Arie

  Dit is echt een waardeloze film, het eerste uur heb je een herhaling van bonken en andere geluidjes, en het laatste kwartier gebeurd er zogenaamd wat. zeer zwakke film en absoluut niet de moeite waard om heen te gaan. het programma op SbS 6 op zondagavond is spannender dan deze crappy film.

    /   Reply  / 
  1. Tom

   Volgens mij kun je nog beter naar flashpoint kijken idd op de zondag avond..

     /   Reply  / 
  2. ik

   ach fuck you kk laaier ga fietsen stelen

     /   Reply  / 
 9. Nando

  Wow net heen geweest wat een doeloose film echt gewoon zonde voor het geld.

    /   Reply  / 
 10. Leeuwarden

  Drama film, laatste kwartier is het aanzien waard de rest is simpelweg kut, geen spanning. Vaag einde , hoe het verder is afgelopen is niet bekend ????

    /   Reply  / 
  1. Darckense

   lol het einde is bekent…

   sorry spoiler

   Ze zijn dood!!!

     /   Reply  / 
 11. purno

  Heb de film gezien.Is het net niet, slecht acteerwerk.Jammerlijke vind ik dat de Amerikanen zeer bedreven zijn in films maken, echter in dit genre valt men altijd in herhaling.Of je nu kijkt naar de American haunting, haunting in connecticut….het is allemaal hetzelfde.Verwacht toch binnen een aantal jaar een omslag in het verhaal va zulk soort films.

    /   Reply  / 
 12. purno

  Ik begrijp nu pas waarom de kosten zo laag waren.En het publiek in de trailer zijn ook omgekocht, die hebben waarschijnlijk een groot deel van die 15000 gekost.Ik zeg, NIET heengaan.

    /   Reply  / 
 13. Steffy

  De allersaaiste horror ooit,
  die mijn geld absoluut niet
  waard was! Persoonlijk vind ik
  het kunstgebid van mijn oma
  nog enger. Ik snap de hype dus
  absoluut niet..

    /   Reply  / 
 14. susy

  Nou ik ben vrijdag met 3 meiden geweest. WAT EEN SLECHTE FILM. Zo slecht dat we maar gewoon weg zijn gegaan. Het begin is zo langdradig en de acteurs slecht. Ik heb een uur gezeten en alleen een deur die hard piepte OPEN EN DICHT zien gaan. En een bord wat in de brand vloog. Het spannedste geddelte was juist dat we wegliepen en nog hard in de zaal gilden zogenaamd van angst. Volgens mij waren de mensen van ons meer geschrokken als van de film. Niet gaan dus ook al is het gratis

  groetjes susy

    /   Reply  / 
 15. Hans & Tamarah

  wat een vette film!!!

  net gekeken en de spanning zat er goed in.

  we kropen dicht tegen elkaar aan aan het eind van de film.

  er overtuigend en meteen zo nieuwsgierig geworden dat we gingen checken of het waar gebeurd was.

  echt een dikke vette aanrader als je een beetje in het hiernamaals gelooft

    /   Reply  / 
 16. joma

  Zeer zeer slechte film. Gewoon waardeloos.
  Eng???? Mijn hartslag steeg niet, eerder slaapverwekkend en totaal saai. Echt de slechtste film aller tijden. Niet gaan!!

    /   Reply  / 
 17. Pingback: Watch This: Geslaagde Paranormal Activity-parodie! | Cinema

 18. Emma

  HET IS ZOOOON SUPER VETTE FILM! ik kan echt niet bedenken waarom je het GEEN goede film vind! Ojaa, als het niet snapte moet je eerst het eerste deel zien! (Twilight.) Echt!,

  I LOVE IT!

  xxxx

    /   Reply  / 
 19. Tom

  Slecht film hoor.. begint ‘t net een beetje leuk te worden is het afgelopen.. Echt slecht.. heb twilight ook wel gezien maar dan nog.. Ik snap wel waarom dit de meest besproken film van 2009 is. en waarom: Wij hadden het gevoel dat toen de lichten weer aan gingen in de bios dat de mensen die echt bang waren dan weg mochten.. en dan zou de film doorgaan.. maar dit was dus niet zo. we dachten echt dat we een stuk van de film hadden gemist. achja wat wil je dan.. misschien was aan het eind ‘t geld wel op.. 15000 dollar film was ‘t toch? :P

    /   Reply  / 
 20. Aron

  De skills eromheen waren inderdaad niet spetterend, maar voor het budget etc vond ik de film erg goed, de spanning houdt je wel vast en het einde heeft echt een impact.

  Men moet het niet zien als horror, maar als thriller. Kijk the Grudge als je echt slapeloze nachten wilt!

    /   Reply  / 
 21. pieter lont

  Ik vond de film uitermate saai. Erg slechte film.
  Totaal niet boeiend. In de pauze zijn wij
  weggegaan.

    /   Reply  / 
 22. Eef

  Ik heb eerst de orginele versie gezien.. dit heeft een ander einde dan de bioscoop versie.. ik vond de bioscoop versie wel wat heftiger dan de orginele .. vooral het einde!!
  Toen de film afgelope was ware we allemaal wel ff stil in de bioscoop!! ;)
  In het begin is het wel ff langdradig.. maar tegen het einde aan dan zit je wel ff met hartkloppingen in je stoel:P!
  Goeie film..

    /   Reply  / 
  1. Omis

   Ik wist niet dat er ook een originele versie was. Hoe eindigt die dan? Hoe heb je die gezien?

     /   Reply  / 
 23. roma

  Echt een super spannende film en die dingen die gebeuren zijn super realistisch ik geloof dat demonen echt bestaan dus dit kan inderdaad echt met mensen gebeurd zijn maar als je die dingen niet oproept zal je er misschien geen last van krijgen ik vind het een super spannende realistische film en ben er nu nog bang van!!! groetjes Roma

    /   Reply  / 
 24. Roxanne

  Denk dat je deze film spannend moet vinden als je dit soort geluiden ook wel eens zelf hoort s’avonds en er van wakker wordt. Of als je gelooft dat er iets is tussen hemel en aarde. Anders is deze film inderdaad niks. Maar ik vond hem juist goed omdat het zo is dat je het zelf zou kunnen zijn. Je zou zelf die film kunnen maken, juist doordat er geen bloedbad er in voorkomt en omdat de geest ofzo niet duidelijk in beeld is. Einde is inderdaad wat jammer maar verder een top film, sliep vanacht nauwelijks.

    /   Reply  / 
 25. Ton

  HEB DEZE FILM OOK GEZIEN , MOET TOEGEVEN HEB 2 NACHTEN ERNA NIET ECHT LEKKER LIGGEN SLAPEN.
  DAT BETEKENT MAAR WEER DAT DEZE FILM GOED IN ELKAAR IS GEZET. EEN DIKKE 9

    /   Reply  / 
 26. Fokko

  Nou ik weet niet hoor, kan aan mij liggen en ben ik gewoon verwend en verwacht ik teveel van de nieuwste films die uit worden gebracht!
  Maar anderhalf uur kijken naar wat gebonk, een wiebelde lamp, deuren die open en dicht gaan, lampen en tv aan en weer uit,…………… jah!

  Kom op he een beetje meer verhaal mag wel!
  En dan die einde is hellemaal slap schijnbaar was er ook nog een orginele einde die heb ik dus net even bekijken.. snap niet dat ze die vervangen hebben met zon domme open einde! was wel beter!

  Maar goed, hoewel ik het gevoel heb anderhalf uur van me leven verspild te hebben en hoe langer ik typ hierover, dat dan ook weer verloren energie is!
  Wil ik toch een 6je geven voor de film!
  Vanwege de schrikmoment(jes) om de 20 minuten!
  Vergelijkbaar met de Python in de Efteling in hoogseizoen!

  Lang wachten voor paar seconden plezier!

    /   Reply  / 
 27. Stop Nagging

  Ik snap jullie reacties echt niet. Ik heb deze film samen met mijn vriendin gekeken, op m’n 46 inch met dikke boxen. Ik kneep ‘m zeker wel op sommige momenten, bedscenes met de tijd erbij vermakelijk gedaan, je moet er gewoon ff lekker voor gaan zitten. Goeie spannende horror film. 8+

    /   Reply  / 
 28. Madllx

  Ik ben het helemaal met de Stop Nagging heen. Het acteerwerk vond ik redelijk goed en het script was geweldig! Ik heb liggen drijven in mijn eigen zweet!!
  Ik vond het voral goed dat je de demoon nooit echt zag, want dan zou de film al snel nep overkomen!
  9

    /   Reply  / 
 29. lauratjuh

  Snap wel wrm de bios versie van de film een open eind heeft. film heeft 16.000 gekost om te maken en als de film een succes zou worden en veel geld opleverd dan heb je met een open eind de mogelijkheid om een deel twee te maken. En dus weer veel geld te verdienen. Denk aan blairwitch project 1 en toen 1 een succes was blairwitch project 2. Precies hetzelfde truucje gedaan.

    /   Reply  / 
 30. ramon

  ik vond t wel een leuk filmpje hoor.. alleen er schijnt dat er veel andere einde’s zijn enzo en dat maakt het nogal ongeloofwaardig en naja het is ook gewoon fake :P maar naja opzich k vond t wel spannend. maar er zijn betere horrorfilms.

    /   Reply  / 
 31. Darckense

  geweldige film :)

  jammer wel dat de demon vaak alleen een pestkop is en sommige andere kleine ongeloofwaardigheden

    /   Reply  / 
 32. Kaylee

  Ik heb er een paar nachten niet van geslapen. maar dat is omdat ik niet goed tegen enge films kan haha

    /   Reply  / 
 33. ivanka

  als je er een beetje in geloofd, of er in geloofd dan is het gewoon een erg enge film!
  Ik denk dat als je er echt hellemaal niks van geloofd dat je de film zelf ookgewoon niks aan vind.

  Ik vond het tenminste wel een enge film!

    /   Reply  / 
 34. ron

  Gewoon een vette film

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>