Couples Retreat

Couples Retreat draait nu in de bios. Dit is wat ik er eerder over schreef:
Als het vuur uit de relatie van Cynthia (Kristen Bell) en Jason (Jason Bateman) is, vinden ze een oplossing. Eden, een idyllisch eiland waar zij weer dichter tot elkaar kunnen komen. Omdat ze niet genoeg geld hebben, halen ze hun vriendenclub over om mee te gaan.

Ze vertellen alleen niet dat de activiteiten vooral gericht zijn op therapie en groepsknuffels. En dus niet lekker chillen in de zon zoals gehoopt…

Lui

Couples Retreat is een luie komedie, met een veel te sterke cast voor het slappe script. Ik bedoel Vince Vaughn, Jon Favreau, Jason Bateman (Juno), Kristen Bell (Forgetting Sarah Marshall), Kristen Davis (Charlotte uit Sex and the City) en Malin Akerman (Watchmen)… wat een talent aan komieken!

Waar gaat het mis? Het script is immers geschreven door Jon Favreau en Vince Vaughn… De keuzes die zij echter maken zijn veilig. Zeker in een tijd waarin de grappen in films juist grover worden. En terwijl Vaugh en zijn team ooit baanbrekend waren, verliezen ze hands down van Judd Apatow en zijn team.

Praatsessies

Het begint nog best grappig met de koppels die op vakantie gaan, maar op een therapeutisch eiland belanden. Vooral Bateman en Bell die met behulp van een Powerpoint presentatie uitleggen waarom hun relatie niet meer werkt. Maar zodra ze op het eiland aankomen, beginnen ellendig lange praatsessies die niet grappig zijn en ongeloofwaardige situaties die elkaar opvolgen.

Het verhaal is erg voorspelbaar, wat niet hoefde uit te maken mits het allemaal grappiger was. Het grappigste koppel is degene die je niet op de poster ziet, namelijk Faizon Love (Ice Age 3) en zijn 20-jarige liefje Kali Hawk. Want vooral alle vrouwen in Couples Retreat kunnen alleen maar naar en vervelend doen, terwijl alle mannen zich stoer en gevoelloos opstellen.

Kleurrijk (!)

Het enige dat de film enigszins plausibel maakt, is dat het allemaal erg blij en heel (héél) erg kleurrijk en fel is. Dat maakt dat de film redelijk doorhobbelt en niet al te veeleisend is. Maar om daarvan te genieten moet je jezelf wel blind maken tegen talloze onrealistische en overdreven situaties die niet heel grappig zijn.

Couples Retreat is lui en leunt op een vertelwijze die tot vervelens toe is herkauwt. Dit is niet de gedroomde comeback van Vince Vaughn, die veel beter was in The Break-Up, Anchorman en Dodgeball. De rest van de cast sleept zichzelf door de scènes en iedereen heeft gebrek aan charisma. Skip deze in de bios en tref ‘m over een jaar in de afgeprijsde bak bij Free Record Shop. De film gaat het wel erg goed op de entertainmentsets doen aan boord van vliegtuigen.

Cijfer: 4

Lees ook:Trailer vd Dag: COUPLES RETREAT
Lees ook:Identity Thief Trailer
Lees ook:Nieuwe Anchorman 2: The Legend Continues trailer
Lees ook:Nieuwe teaser trailer Anchorman 2: The Legend Continues
Lees ook:Bios Top 10: New Moon haalt het niet bij 2012…

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Couples Retreat

  1. Pingback: Bios Top 10: Een dramaweek in de bios! | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>