Het filmtijdperk Avatar breekt aan…

Avatar. Eerst was het een mysterie, toen kwam de hype, toen kwamen de lauwe reacties op de teaser en toen was er die ene trailer die het allemaal weer goed maakte.

De duurste film aller tijden? Het zegt mij vrij weinig, want als deze film crappy is, dan is ‘ie gewoon crappy én heel erg duur. Meestal vorm ik wel een mening over een film voordat ik ‘m zie. Maar ik heb nu geen idee…

Seksscènes

Het is natuurlijk James Cameron, de man achter Aliens, Terminator en Titanic. Als je naar dat rijtje kijk, zie je al snel welke er niet tussen past en dat leidt tot de conclusie dat we geen stomende seksscènes in Avatar zullen tegenkomen. Eerder vreemde wezens die door het beeld lopen.

En die blauwe wezens, ik weet het nog niet zo goed. Het oogt wel zo realistisch mogelijk, maar hopelijk worden het niet van die A Christmas Carol-uitdrukkingen. Beetje eng.

Hygiënisch

Dan nog die verrotte 3D-brilletjes: het is niet erg hygiënisch (“waarom hangen er allemaal plukken haar aan mijn bril?”) en ik heb altijd die ene die het niet doet. Dat wordt bij Avatar wel makkelijker gemaakt, want als die beesten niet blauw maar groen zijn, dan weet je dus hoe laat het is.

Maar gaat Avatar een nieuw tijdperk inluiden voor films? Is het zover dat 3D-films over een paar jaar niet meer uit de bioscoop zijn weg te denken? Dat ook menselijke drama’s als Brothers zelfs nutteloos in 3D te zien zijn? James Cameron heeft zich met die belofte nogal wat op de hals gehaald.

Trailer

Avatar. Eerst kwamen die blauwe wezens. Toen kwam Avatar-dag. Toen kwam die ene trailer die je hieronder nog een keer kunt zien. En toen kwam de film…Vanaf 17 december in de bioscoop.

Lees ook:Welke acteurs sloegen Avatar af?
Lees ook:Avatar opnieuw uitgebracht in de zomer (??)
Lees ook:Avatar 2 en 3 worden over vijf jaar verwacht
Lees ook:James Cameron onthult Avatar 2 details
Lees ook:Watch This: Prachtige scène uit Avatar!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het filmtijdperk Avatar breekt aan…

 1. Jean

  Aan iedereen die het wil horen: Toendertijd was de allereerste StarWars helemaal Top, de bioscoop was muisstil…gewoon ongekend en prachtig! Nu 30 jaar later legt Cameron de lat wel zó hoog dat dit wel de nieuwe manier van bioscoopfilm-kijken móet worden!

  Het is ëén groots kijkspektakel, ongehoord knap en indrukwekkend! Enige kritiek is hier gewoon niet op zijn plaats: dit heeft nog niemand gepresteerd! Gewoon kijken en “beleven”!!! Een 10(!) voor jou James!

    /   Reply  / 
 2. chris

  Ik ben nu al 2 keer naar Avatar geweest. En het verbaasde me dat zelfs de tweede keer, ongeveer 2 weken naar de premiere de zalen nog steeds vol zaten. Deze film heeft veel losgemaakt want anders gaan de mensen niet op een woensdag om 13.00 naar een uitverkochte 3D film Avatar. Twee keer ben ik in de pathe geweest.Schijnbaar weet het toch allemaal onze interresse te wekken. “Wie zijn deze wezens” Na beide keren dat ik geweest was werd er geklapt.. Iets wat ik niet twee keer meemaak met een film..

  Als ik kijk naar de film zelf dan vind ik dat deze film lof verdient. Je wordt daadwerkelijk meegezogen, en mijn inlevingsvermogen door de special features werden er alleen maar groter door. Tenzij je last hebt van verstompte emoties. En je dus niet iets kan waarderen, of dat het gewoon langs je heengaat.
  Want naar mijn mening: Als mensen deze film niet kunnen waarderen, dan ligt dat zeer waarschijnlijk aan de persoon in kwestie. Je moet je ervoor openstellen. Ik heb zeer genoten van de pure personages: Neytiri, Jake (als avatar en als mens). En natuurlijk zal de verhaallijn cliche zijn. Probeer nu maar eens een nieuw verhaal te verzinnen nu alles al eens is verfilmd.

  Persoonlijk vind ik het nog al onnuttig en nietstoevoegend om over de hygiene van de brillen te praten. Punt 1: je kiest er zelf voor. Punt 2: daar moet je maar het biospersoneel op aanspreken.
  Dit is simpelweg niet het vermelden waard…

  Van deze film heb ik alleen maar genoten. Het was indrukwekkend in de ruimste zin van het woord. En misschien vergeten we wel de belangrijkste boodschap van deze film.. Namelijk dat: wij als mensen onze eigen wereld de verdoemenis in helpen. Want onlangs heeft de klimaattop naar nog geen stuiver voor de burger kunnen betekenen.

  Van een toeschouwer die de film geweldig vond!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Avatar doet de Titanic zinken | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>