Recensie – Brothers

In de remake van Brothers (naar het Deense origineel Brodre) probeert Grace (Natalie Portman) het verdriet te verwerken nadat haar man Sam (een prachtrol van Tobey Maguire!) omkomt in Afghanistan. Gelukkig heeft ze zijn broer Tommy (Jake Gyllenhaal) om haar gezelschap te houden.

Maar dan blijkt Sam niet dood te zijn, hij wordt gevonden nadat hij een poosje gevangen is geweest. Hij keert terug, maar is niet meer zichzelf…

Tobey Maguire

Een post traumatisch stress syndroom is voor mannen die van het front terugkomen iets wat van alle tijden is. Ook Sam maakt iets heftigs mee en een volledige lichamelijke transformatie van Maguire laat goed zien wat het doet.

Het is een prachtrol voor de jonge acteur, die vooral bekend is als Spiderman. Maar die ogen… wauw, echt zwaar onder de indruk. Zelfs zo erg onder de indruk dat hij de normaal gesproken charmante Natalie Portman totaal van het scherm speelt!

Dochters

Jake Gyllenhaal is echter ook ‘on top of his game’, al gaat Brothers hem geen prijzen opleveren. Het is de sterkste troef van de karakterfilm Brothers, de acteurs dragen de film echt. Daarbij niet te vergeten de twee dochtertjes Taylor Geare en Bailee Madison!

Regisseur Jim Sheridan maakt een mooi plaatje, met sets die winters aandoen en een stadje waar je op slag depressief van wordt. De film heeft een emotionele climax, maar niet zo heftig als je zou verwachten. Maar juist die ingetogenheid is wat Brothers niet zo’n achtbaan maakt als bijvoorbeeld My Sister’s Keeper.

Weinig uitdagend

Maar dat is juist goed en de jonge acteurs (die eindelijk een oudere rol spelen dan eerder), passen prima in het plaatje. De film blijft echter niet heel erg plakken en is vrij rechtlijnig. Het maakt van Brothers een mooie, maar weinig uitdagende film.

Brothers is een prachtige film, maar maakt minder indruk als je zou hopen. De trailer, die de afgelopen maanden bizar veel voor films is gedraaid, legt ongeveer de hele film al bloot. Jammer, al is die emotionele climax wel een sterk einde. De acteurs zijn allemaal op dreef, alleen Portman verdwijnt een beetje naar de achtergrond. Heftig verhaal en goed geacteerd.

Cijfer: 7,5

Lees ook:Trailer vd Dag: Brothers
Lees ook:Een foute maar romantische Jake Gyllenhaal in Love and Other Drugs
Lees ook:Welke acteurs sloegen Avatar af?
Lees ook:Recensie – New York, I Love You
Lees ook:Jake Gyllenhaal heeft weer een hele nieuwe look

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recensie – Brothers

  1. Pingback: Bios Top 10: Blauwe aliens blijken publiekstrekker | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>