Recensie – The Karate Kid

The Karate KidDre verhuist met zijn moeder van Detroit naar China. Hij valt helemaal buiten de groep en de zoon van Will Smith hij wordt zelfs gepest! Hoe los je dat op?

Juist, met geweld! Hij gaat op Karate Kung-fu en wordt getraind door Mr. Miyagi Mr. Han. Damn it, kunnen ze dan niks van het origineel overhouden?

Genadeloos

The Kung-Fu Kid is de reboot van The Karate Kid, maar gaat niet om karate,  veegt alle personages genadeloos van tafel en is vooral een lange, uitgerekte filmervaring.

Voor kids is de film misschien wel een kleine aanrader, maar dan vooral omdat zij niet bekend zijn met het origineel uit 1984. Kleine tip is toch wel om die film uit te kiezen in plaats van naar deze reboot te kijken.

Onsympathiek

Het begint al bij kleine Jaden Smith, een jongetje die ik na een Oprah Winfrey-aflevering echt naar het leven sta. Een vreselijk ingenomen rotjoch, iets wat niet veel goeds voorspelt voor zijn arrogant ogende papa.

In zijn rollen (eerder speelde hij al in The Day the Earth Stood Still) is hij altijd hetzelfde ‘getergde jongetje’ die nergens bij hoort. Hierin weinig anders, het maakt die jongen zo enorm onsympathiek dat het lastig is om hem serieus te nemen.

Muziekmontage

Gelukkig redt Jackie Chan als zijn leraar nog redelijk de dag. Hij laat zijn gezicht vooral zien in veel montages met muziek eronder gemonteerd waarin hij de kleine leert knokken. Hij heeft echter een script waar zo weinig in zit, dat zijn personage ook vooral plat overkomt.

Het slechte script en de armzalige regie zijn niet de enige problemen. De timing in de film zit er helemaal naast, net als de ongelofelijke lengte van 140 (!) minuten.

Wax off

Een soort kinderlijke dramafilm met een paar vechtscènes (waarvan overigens de eerste echte pas na anderhalf uur komt) is het gevolg. Wat een flauwe verfilming van zo’n iconisch origineel. Wax on? Wax way off…

The Karate Kid is een film die heeft te kampen met een slecht script, een vreselijk lange speelduur en een onsympathieke hoofdrol. Een flauwe verfilming met opvallend weinig karate of kung-fu. Als er in je buurt nog een videotheek bestaat, huur dan het origineel. Maar bij gebrek aan beter, ga dan lekker nog een keer naar Toy Story 3 in plaats van The Karate Kid.

Cijfer: 4

Lees ook:Killerclown IT krijgt een bioscoopfilm!
Lees ook:Reboot van ‘The Crow’ is weer in beweging
Lees ook:Recensie – A Nightmare On Elm Street 2010
Lees ook:Recensie – Loft
Lees ook:Recensie – Nine

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Recensie – The Karate Kid

  1. Naam

    Wat een schijt recensie!

      /   Reply  / 
  2. kenny

    recensie’s zijn altijd slecht niet op letten :)
    ze denken gewoon dat zij het weten ik vindt laat een surfer een recensie neerschrijven =O
    ach ja negeren :)

      /   Reply  / 
  3. Naam

    wat heeft trouwens het gedrag van jaden smith te maken met het feit of het een goede film is?

      /   Reply  / 
  4. verplicht

    Weeeeer een recensie van nog zo’n klootviool! Als je ‘t allemaal zo goed weet doe ‘t dan lekker zelf! Echt, een uitkering trekken is nuttiger dan ‘t schrijven van deze recensie, Tim Koomen!

      /   Reply  / 
  5. John

    OMG, deze film was echt boven verwachting, ik heb er echt van genoten! Niet zo goed als het orgineel, maar zeker vermakelijk :)

    Ik denk dat ik hier 1 van de slechtste recensie ooit heb gelezen.. Als je Will Smith niet ‘ok’ vind, kan je net zo goed geen recensie schrijven over deze film, je hebt je oordeel al al gemaakt voordat je bent begonnen aan deze recensie.

      /   Reply  / 
  6. Henry

    Leuke remake, dat het orgineel niet te overtreffen is, is heel logisch. Maar deze film is alles behalve slecht, daarintegen is deze recensie wel slecht. Ik zie een gefrustreerd persoon die niet bepaald fan is van de familie Smith. Gelukkig aan de reactie’s te zien word deze recensie ook niet serieus genomen. Er zijn genoeg andere goede recensie’s te vinden die wel serieus zijn behandeld.

    Ik vond deze film zeer vermakelijk en boven verwachting, leuke film voor jong en oud :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>