Top 10 Sequels en Prequels 2010 (deel 1)

In 2010 komen er een hele stapel sequels en vervolgen uit. Die zijn gelukkig een stuk beter dan die van 2009 (Transformers 2, Ice Age 3, Terminator: Salvation… blegh), en er springen een aantal meteen uit. Hieronder de top 10 aanstormende en meest opvallende sequels, prequels en vervolgen:

Een knettergekke familie reunie, een enge zombieplaag, een vervolg op een musical en nog een paar verrassingen… Voor welk vervolg ren jij volgend jaar naar de bios?

Check hier de top 5 van de Top 10 Sequels en Prequels!

10. The Descent: Part 2 (release: onbekend)

Niet iedereen herinnert zich nog The Descent, een hele degelijke freaky horrofilm over een groepje vrouwen die onder de grond vast komen te zitten. Ze maken kennis met een groepje holbewoners (lees: gollums) die niet erg gediend zijn van hun bezoek.

Bleek dat niet alleen die beesten, maar vooral het groepje vrouwen elkaars grootste vijand was. In het tweede deel gaat een getraumatiseerde overlevende weer ondergronds. Gewoon, om te reconstrueren wat er echt gebeurde… Voorspelling: Naar, vies en afgezaagd.


9. Meet the Little Fockers (5 augustus)

Ok, een vervolg is meestal niet sterker dan het eerste deel, dat leerde Meet the Fockers wel. Maar nu al die acteurs (en dat zijn er nogal wat) zich iets meer in hun rol kunnen vinden en er komt een hele stapel steracteurs bovenop…. mogen we dan op zijn minst hopen op een leuk deel?

Wat doen Jessica Alba, Laura Dern, Raven Symone en Harvey Keitel in dit vervolg? Ben Stiller, Robert DeNiro, Barbra Streisand en Dustin Hoffman zijn ook weer van de partij. Voorspelling: Zeikende kinderen, vieze poepluiers en een moralistisch einde.


8. The Twilight Saga: Eclipse (1 juli)

Of we het nu willen of niet… The Twilight Saga heeft wel degelijk een following. Jonge meisjes worden wild bij de gedachte aan Jacob Black en Edward Cullen en achter Eclipse zetten ze lekker vaart. Ga maar na dat tussen Harry Potter 6 en 7 zowel New Moon als Eclipse zijn gepropt!

Maar laten we eerlijk zijn: New Moon staat op de derde plaats als het gaat om beste openingsweekend (achter Spiderman 3 en The Dark Knight), dus van Eclipse wordt nogal wat verwacht. Voorspelling: Flauwvallende meisjes, nog meer sixpacks en eeuwig durende liefdesmomentjes.


7. Shrek Forever After (8 juli)

Shrek geeft maar niet op en gaat in het nieuwe jaar de strijd aan met die andere Dreamworks-film How To Train Your Dragon (Shrek wint). Kwalitatief gezien is het vreemd dat Shrek een vierde deel krijgt (deel 3 was niet om over naar huis te schrijven), maar het groene monster doet de kassa’s goed rinkelen.

Mike Myers, Cameron Diaz en Eddy Murphy zijn terug en ze zouden gek zijn als ze het niet zouden doen. Shrek wordt in dit deel opgejaagd in Far Far Away door een boze koning. Voorspelling: Herkauwde grapjes, weer Justin Timberlake en een verveelde Donkey en Puss’n'Boots.


6. Hairspray 2: White Lipstick (Release onbekend)

De eerste sequel van het lijstje waar ik werkelijk naar uitkijk, want was Hairspray twee jaar geleden niet bril-jant? De cast (ja dames, ook Zac Efron) keert weer terug in White Lipstick op John Travolta na.

In het eerste deel ging de volslanke Tracy de strijd aan met rassenverschillen in Baltimore, iets wat ze vooral zingend deed. Alle nichten dus verzamelen voor Hairspray 2, het wordt weer hysterisch! Voorspelling: Nog meer, nog voller, nog groter en nog gezelliger!


Kom morgen terug voor het tweede deel van de sequels en prequels die in het nieuwe jaar op het witte doek te vinden zijn! Kijk hieronder naar het leukste liedje van Hairspray, voor diegene die nog niet overtuigd is (en ja dames, met Zac Efron):

Lees ook:Oh God… De nieuwe Shrek-trailer is uit…
Lees ook:Twilight: Breaking Dawn krijgt releasedatum
Lees ook:Danny Boyle terug voor 28 Months Later?
Lees ook:Recensie – Shrek Forever After
Lees ook:Top 5: Sequels en Prequels 2010

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Top 10 Sequels en Prequels 2010 (deel 1)

  1. Pingback: Top 5: Sequels en Prequels 2010 | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>