Top 5: Sequels en Prequels 2010

Een vooruitblik naar 2010, dat met gemak omgedoopt kan worden naar Sequeljaar. Er komt een hele rits aan vervolgen uit en gisteren maakte ik al de nummers 10 t/m 6 bekend van wat ik denk dat volgend jaar een hit gaat worden in bioscopen.

Nu begint het echte werk, want naar de volgende vijf films kijk ik halsreikend uit. Een zombieplaag, de terugkeer naar Woodsboro (gaat er al een belletje rinkelen?) en het eerste Pixar vervolg sinds tien jaar.

 

5. Harry Potter and the Deathly Hallows 7.1 (18 november)

Harry Potter wordt doormidden gezaagd. Nu verklap ik niet het einde van deel 7, maar wel van de bioscoopfilms (waarvan het laatste deel letterlijk doormidden wordt gezaagd). Geldklopperij of is het boek simpelweg te groot om te verfilmen?

Als Lord of the Rings het kan, kan Potter het ook. Aan de andere kant, nu nog meer Potter-plezier. Het emotionele afscheid trekt hopelijk meer dan het nieuwe deel van Twilight. Bekijk overigens de eerste trailer van Harry Potter deel 7 HIER.

 

4. [REC]2 (11 februari)

Veel mensen kennen [REC] uit 2007 misschien niet. De film won destijds de publieksprijs van het IMAGINE: Amsterdam Fantastic Film Festival en staat hoog op mijn lijst van engste films aller tijden.

In deze Spaanse shocker draait het om een gebouw waar een naar virus is uitgebroken. Deel 2 speelt zich 7 minuten na de gebeurtenissen in [REC] af, waarin een SWAT-team het gebouw onderzoekt. Met bizarre gevolgen… Check de TRAILER!

 

3. Iron Man 2 (29 april)

Iron Man was een paar jaar geleden de meest relaxte en onderhoudende stripfilm tot nu toe. Toch kreeg je het gevoel dat er nog veel meer achter dat ijzeren pak schuilt en dat er makkelijk nog tien films van gemaakt konden worden. En tja, dat klopt dus ook.

Mickey Rourke neemt als Whiplash het op tegen Iron Man (weer vertolkt door Robert Downey Jr.) en ook Gwyneth Paltrow en Scarlett Johansson zijn te zien. Bekijk de trailer HIER en zeg nu zelf, tien keer liever Iron Man dan Transformers, toch?

 

2. Scream 4 (release onbekend)

Jaaaa, de langverwachte terugkeer naar Woodsboro! Het stadje waar de gruwelijke moorden uit het briljante Scream, het vermakelijke Scream 2 en het tegenvallende Scream 3 zich afspeelden. Maar het is tien jaar later en guess what: Courtney Cox, David Arquette en Neve Campbell worden nog steeds opgejaagd!

Maar ook de scriptschrijver Kevin Williamson en regisseur Wes Craven zijn terug. Dit is voor mij dik jeugdsentiment en als het team achter de schermen de juiste keuzes maakt, wordt Scream 4 een giller!

 

1. Toy Story 3 (28 juli)

Toy Story is net als Scream voor mij jeugdsentiment. Het markeert het begin van Pixar en de animatiefiguurtjes Buzz Lightyear en Woody spelen goed in op je fantasie. Want welk kind wil nu niet dat zijn speelgoed tot leven komt?

Met Toy Story 3 hebben de makers na de eerste twee briljante delen (deel 2 is nog steeds een van de beste Pixar-films!) weer een dikke hit in huis. En jaar na jaar heeft Pixar nog nooit teleurgesteld. En zou het voor de afwisseling dan niet leuk zijn om Toy Story 3 en Scream 4 achter elkaar te draaien?

Bekijk hieronder de briljante trailer van SCREAM. Die one liners, die kapsels, die zelfspot en oh my god Drew Barrymore wat heb je aan? Heerlijk genieten:

Lees ook:Disney en Pixar zijn nog niet uitgespeeld
Lees ook:Scream 4 begint opnamen in de lente
Lees ook:Emoties krijgen een gezicht bij Pixar
Lees ook:Achter de schermen bij Scream 4!
Lees ook:Nichtje van Julia Roberts in Scream 4

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Top 5: Sequels en Prequels 2010

  1. Pingback: Top 10 Sequels en Prequels 2010 (deel 1) | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>