Bios Top 10: Crimineel legt het af tegen Potter

Johnny Depp schiet deze week raak met de actiefilm Public Enemies. Ondanks de hete zomerzon leken genoeg mensen geïnteresseerd om in de volgepakte zalen te zitten. Depp bewijst maar weer dat alles wat hij met zijn zwarte handschoentjes aanraakt in goud verandert. De film van Michael Mann kwam op de derde plaats binnen, terwijl Harry Potter stevig vasthoudt aan de toppositie.

De andere release van deze week was G-Force, een actiefilm voor kinderen met pratende en spionerende cavia’s. De film was goed voor ruim een half miljoen euro, maar was niet de bestbezochte kinderfilm van de week.

Die eer gaat naar nog meer pratende dieren in Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs. Scrat kan zich ondertussen genoeg eikels veroorloven voor de rest van zijn leven, want de derde ijstijd is goed voor nog meer records! Zo heeft de film deze week Finding Nemo voorbijgestreefd als bestbezochte animatiefilm aller tijden wereldwijd. Ice Age heeft wereldwijd al 383 miljoen euro opgebracht. Chapeau!

The Hangover lijkt niet alleen in Amerika een grote hit en heeft in Nederland al bijna drie miljoen euro binnengehaald. Zijn grootste concurrent Bruno zinkt overigens als een baksteen. En terwijl ik zelf ook best kon lachen om Lesbian Vampire Killers, skippen de meesten de horrorkomedie. De film komt buiten de top 10 op nummer 20 binnen en mag zichzelf dus een regelrechte flop noemen!

Bekijk hieronder de volledige top 10!

1. (1) Harry Potter and the Half-Blood Prince
2. (2) Ice Age 3
3. (-) Public Enemies
4. (-) G-Force
5. (4) The Proposal
6. (3) Bruno
7. (7) Het Geheim van Mega Mindy
8. (6) The Hangover
9. (5) Ghosts of Girlfriends Past
10.(8) Suske en Wiske en de Texas Rakkers

Lees ook:Bios Top 10: De Bastards vs. De Wizards
Lees ook:Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie
Lees ook:Bios Top 10: Weinig originele week in Filmland
Lees ook:Bios Top 10: Carry Slee niet opgewassen tegen Storm
Lees ook:Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>