Bios Top 10: De Bastards vs. De Wizards

Wat een heftige strijd, zowel op het scherm als in de Nederlandse Box Office. Maar natuurlijk heeft Inglorious Bastards de tovenaarsleerling Harry Potter na zeven weken van de toppositie verstoten. Al heeft Potter nog een paar goocheltrucs paraat, want de rest van de nieuwe films wist hem niet te verslaan.

De oorlogsfilm van Quentin Tarantino is een doorslaand succes in Nederland en wist in een week de miljoen euro ruimschoots te overschrijden! Word dit dan de bestbezochte film van de regisseur?

Verder zijn er nog drie films uitgekomen, waarvan er maar eentje de top tien binnen wist te dringen. My Sister’s Keeper, het woensdagavond-drama met Cameron Diaz, was een kleine verrassing. De film komt op de derde plaats binnen.

Maar helaas wisten Bandslam (Vanessa Hudgens, Aly Michalka) en Los Abrozos Rotos (de nieuwe Pedro Almodóvar) geen zoden aan de dijk te zetten. Beide films vielen buiten de top tien.

Andere opvallende zaken zijn de snelle daling van G.I. Joe, een film die niet erg aanslaat onder het grote publiek na een zomer vol actie, en de val van Public Enemies. De laatste lijkt te worden overschaduwd door de andere films die momenteel draaien.

The Hangover lijkt de top tien te verlaten na maar liefst twaalf weken. Hiermee is het de langst genoteerde film in de lijst. Het is dan ook met recht een van de populairste films van de zomer.

Wordt het volgende week lachen of griezelen geblazen? The Final Destination 3D en Funny People gaan volgende week nek-aan-nek om de toppositie te veroveren. Maar als we de vooruitzichten vanuit Amerika een beetje mogen geloven, lijkt Funny People het onderspit te delven.

Bekijk hieronder de top 10:

1. (-) Inglorious Bastards
2. (1) Harry Potter and the Half-Blood Prince
3. (-) My Sister’s Keeper
4. (2) The Taking of Pelham 1-2-3
5. (3) Ice Age 3
6. (6) G-Force
7. (4) G.I. Joe: The Rise of Cobra
8. (7) Millenium
9. (5) Public Enemies
10. (8) The Hangover

Lees ook:Bios Top 10: Basterds blijft aan de top!
Lees ook:Bios Top 10: Basterds nog geen Final Destination bereikt!
Lees ook:Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie
Lees ook:Bios Top 10: Weinig originele week in Filmland
Lees ook:Bios Top 10: Thrillers blijven steken achter kinderfilms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>