Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie

Harry Potter blijft na vijf weken nog steeds verbazen en is de bestbezochte film van de zomer. Het is ook niet gek natuurlijk en heel veelbelovend voor wat het laatste deel gaat doen. Harry Potter and the Deadly Hallows komt volgend jaar rond de kerst uit en wordt in tweeën gesplitst. Voor ons twee tripjes naar de bios, voor maatschappij Warner Bros. doet het de kassa flink rinkelen!

Half Blood Prince heeft vorige week ook nog eens het magische bezoekersaantal van 1 miljoen gehaald en zit qua opbrengst al bijna op 10 miljoen euro. Wow.

Maar de rest van de lijst? Het is een beetje saai, op de release van G.I. Joe: Rise of the Cobra na dan. Deze komt op de tweede plek binnen en weet dus Ice Age 3 en Public Enemies achter zich te laten. De rest van de lijst verandert weinig, al is de grootste daler A Perfect Getaway. Best jammer, want dat is de enige ‘originele’ film die niet op boek, speelgoed of een uitgekauwd concept leunt.

Helaas is de nieuwe Nederlandse familiefilm De Indiaan niet eens in de top 10 binnengekomen. Misschien te laat in de zomer uitgebracht? Alle spotlights stonden de afgelopen weken al op Mega Mindy! De prima komedie Away We Go draait in te weinig bioscopen en komt ook buiten de lijst binnen. Jammer!

Volgende week niet veel origineels met Hannah Montana the Movie en The Taking of Pelham 123. Ik gok dat Hannah het wint. Knallers als Funny People, Inglorious Bastards, The Final Destination 3D, District 9 en (500) Days of Summer laten helaas nog even op zich wachten.

1. (1) Harry Potter and the Half-Blood Prince
2. (-) G.I. Joe: Rise of the Cobra
3. (2) Ice Age 3
4. (3) Public Enemies
5. (4) G-Force
6. (5) Millenium: Vrouwen die Mannen Haten
7. (7) The Proposal
8. (8) The Hangover
9. (6) A Perfect Getaway
10. (9) Het Geheim van Mega Mindy

Lees ook:Bios Top 10: Thrillers blijven steken achter kinderfilms
Lees ook:Bios Top 10: De Bastards vs. De Wizards
Lees ook:Bios Top 10: Crimineel legt het af tegen Potter
Lees ook:Bios Top 10: Weinig originele week in Filmland
Lees ook:Nieuwe Harry Potter uitgelekt op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>