Recensie – Iron Man 2

Iron Man 2Tony Stark is back for more! De man die achter het ijzeren pak schuilt, pakt het niet zo geheimzinnig aan als andere gemaskerde helden. Nee, hij buit zijn beroemdheid juist helemaal uit.

Voor die arrogantie moet hij een prijs betalen en al snel zit Whiplash (Mickey Rourke) hem op de hielen. Maar waarom eigenlijk? En is zijn nieuwe assistente (Scarlett Johansson) een beetje te vertrouwen?

Sterk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Iron Man 2 is helaas niet zo goed als zijn voorganger. Toch zegt dat niet bijster veel, aangezien een vervolg doorgaans minder is en Iron Man (uit 2007) wel erg sterk was.

Het ontbreekt vooral aan een redelijke opbouw. Een echte introductie is niet meer nodig, maar het lijkt erop alsof het merendeel van de cast geen script heeft gekregen. Iedereen kakelt en ratelt maar door elkaar heen, wat een vrij chaotische film oplevert.

Freestyle

Het is niet allemaal slecht, want ook een freestylende Robert Downey Jr. is natuurlijk te gek. Hij steelt ook weer de show in de hoofdrol en geeft vooral zijn vrouwelijke collega’s Gwyneth Paltrow (als Pepper Potts) en Scarlett Johansson niet zoveel te doen.

In Mickey Rourke is een redelijke bad guy gevonden, maar niets baanbrekends. Sam Rockwell is daarentegen een komische tegenhanger en valt als de brains achter Rourke beter op.

Scar-Jo

Helaas kent Iron Man 2 een doods tussenstuk, nog doder dan de gezichtsuitdrukkingen van Scarlett Johansson. De film richt zich ook wel erg op de lichamelijke afbraak van Tony Stark, in plaats van coole actiescènes (op het einde en het begin na dan).

Gelukkig herpakt de film zich aan het einde redelijk. Het tempo komt weer terug en het lijkt alsof regisseur Jon Favreau vond dat het nu wel lang genoeg heeft geduurd. Op een enkel plotgaatje aan het einde (iets met een robotleger) is het verhaal redelijk stabiel.

Onduidelijk

Wel een totaal onlogisch momentje waarop Iron Man zijn eigen feestje in de soep laat lopen en het huis flink vernielt. En lag het aan mij of is het niet helemaal duidelijk waarom Whiplash de ijzeren held achterna zit?

Iron Man 2 is een redelijke kick-off van het zomerseizoen. Er zijn veel slechtere vervolgfilms uitgekomen (Terminator: Salvation, Transformers 2), maar ook veel sterkere (The Dark Knight). Houd het daarom liever bij een originele film als Kick-Ass. Toch raak je niet uitgekeken bij Iron Man 2 en is het een prettige actiefilm. Alleen simpelweg niet zo goed als de eerste.

Cijfer: 7



Lees ook:Iron Man op de vuist met Hugh Grant
Lees ook:Rondborstige Scarlett Johansson op Iron Man 2-poster
Lees ook:Beelden en poster Iron Man 2
Lees ook:Nieuwe trailer van… Iron Man 2!
Lees ook:DVD Watch: The Wrestler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>