DVD Watch: The Wrestler

Met The Wrestler speelt Mickey Rourke zich weer flink in de kijker. En dat is hem ook gegund, de man heeft na talloze verslavingen en chirurgische ingrepen is hij zijn talent nooit verloren. En al werd al eerder over zijn comeback geschreven na Sin City, lijkt hij nu écht terug te zijn.

Met een Oscarnominatie en een rol als bad guy in Iron Man 2, lijkt het sprookje met een happy end te eindigen. Maar is The Wrestler echt zo goed als ze zeggen?

Waarom wel? In een woord: JA! The Wrestler heeft veel meer te bieden dan de niets onthullende titel doet vermoeden. Ja, het gaat over een worstelaar en ja, ook de neppe kant van de sport wordt belicht. Maar zoals vaker bij dit soort kwalitatieve hoogstandjes gaat het om de man achter de worstelaar. Zijn leven is geen makkie; zijn carrière is vrijwel over, zeker na een hartinfarct, en zijn dochter (Evan Rachel Wood, Thirteen) wil hem niet meer zien. Daarnaast is hij hopeloos verliefd op een stripper (Marisa Tomei), maar kan zij weinig contact met hem onderhouden.

Maar waarom moet je deze film zien? Het is een prachtig, sferisch beeld van de treurige worstelwereld. Regisseur Darren Aranofsky (The Fountain en een van mijn lievelingsfilms Requiem for a Dream) heeft geen moeite met het hanteren van een grauwe achtergrond en zielloze levens. Het maakt Rourke de ster van de show, maar vooral Tomei is ook enorm sterk. De film heeft alles en trekt je mee in het verhaal, dat boeiend blijft tot het slopende einde, dat als een mokerslag inslaat.

Waarom niet? Het blijft natuurlijk wel de Rourke-show, dus kun je zijn scheve grijns niet uitstaan, denk dan nog een keer na voordat je The Wrestler kijkt. Maar toch kan het je beeld van de acteur veranderen. Kijk ‘m niet als je zin hebt in een hysterische komedie, want hierdoor raak je op zijn minst lichtelijk van slag.

Nu te koop in de winkel!
Cijfer: 9

Lees ook:Bekijk hier de knock-out van Mickey Rourke
Lees ook:Bokswedstrijd van Mickey Rourke was helemaal nep
Lees ook:DVD Watch: State of Play
Lees ook:DVD Watch: Gamer
Lees ook:DVD Watch: Saw 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>