The Ugly Truth

The Ugly TruthIn truttenfilm The Ugly Truth maken we kennis met Abby, een neurotische tv-producer die nogal suf entertainment voorschotelt. Enter botte lul Mike, het nieuwe gezicht van het programma The Ugly Truth.

Mike vertelt de waarheid over liefde, seks en relaties. En over Abby, die hem natuurlijk onuitstaanbaar vindt. Drie keer raden hoe dat afloopt…

 

Onuitstaanbare Katherine Heigl

Wat een frustratie! Ik wil The Ugly Truth zo stom vinden, vooral door Katherine Heigl (Grey’s Anatomy). Zij heeft vast een hele kudde vrouwen en nichten die haar fantastisch vinden, maar ik begin haar steeds minder te mogen.

Vanwaar deze woede, hoor ik je vragen. Heigl speelde eerder in Knocked Up en deed dat erg goed. Eindelijk een stoere chick in Hollywood… Totdat ze regisseur Judd Apatow afzeek en zei dat Knocked Up seksistisch is en dat ze het lastig vond zo’n nare vrouw te spelen.

Seksueel gefrustreerd

The Ugly Truth is volgens de actrice vanuit een vrouwelijk oogpunt. Maar… waarom speel je dan weer zo’n stom wijf? Die ditmaal speelt dat ze nog erger seksueel gefrustreerd is dan in Knocked Up. En ditmaal komt de mannelijke rol (van überstoere Gerard Butler) nog sympathieker over!

Zo, dat is eruit. Maar dan de film nog… En helaas, die is half zo slecht nog niet. Met een mannelijke regisseur aan het roer (Robert Luketic – Legally Blonde) vliegen de smerige woorden en ranzige grappen in het rond. En die slaan de spijker best vaak op de kop!

Sterke grappen

Heigl speelt echt een irritante rol, maar gelukkig is Butler er om de film te redden. Hij kan steeds beter met romantische rollen uit de voeten (in P.S. I Love You ging dat nogal onwennig) en wint de kijker genadeloos voor zich. Heigl is best guitig en godzijdank beter dan in 27 Dresses (de slechtste film van vorig jaar).

Het is niet de beste romantische komedie van het jaar, die eer gaat naar (500) Days of Summer. Het stijgt net uit boven een gemiddelde film door de sterke grappen in het begin. Maar het einde gooit bijna roet in het eten, met een superflauwe wending en zó een onverwacht einde! En ben ik de enige die zich de hele tijd afvroeg waarom Abby niet gewoon een keer met een vent in bed dook?

The Ugly Truth laat niét zien wat er mis is met mannen, maar juist met vrouwen. Terwijl hoofdrolspeler Katherine Heigl zo onsympathiek mogelijk uit de hoek komt, strijkt Gerard Butler dat weer recht. Al mag deze film niet eens in de schaduw staan van Knocked Up, is het tenminste beter dan 27 Dresses. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag.

Cijfer: 6.5

Lees ook:Bios Top 10: ‘Truth’ haalt de Storm niet in
Lees ook:Recensie – The Bounty Hunter
Lees ook:Bios Top 10: Erfenis Michael Jackson massaal bezocht
Lees ook:Nieuwe The Big Wedding foto’s
Lees ook:Nieuwe The Big Wedding Trailer

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Ugly Truth

  1. Henk Bloedworst

    Hoe kun je nou iemand ‘genadeloos voor je winnen’? Dat is toch helemaal geen Nederlands?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Bios Top 10: Geen eng meisje, maar Michael Jackson | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>