Peter Jackson verklapt wie terugkeert in The Hobbit

Peter Jackson is samen met Guillermo Del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth) druk in de weer met The Hobbit. Na de Lord of the Rings-trilogie, is de bebaarde regisseur blijkbaar nog niet klaar met Midden Aarde.

Recentelijk verklapte hij in een interview welke personages (en de bijbehorende acteurs) in de prequel terugkeren. En dat zijn een paar bekende koppen…

Gandalf

“Na 2000 jaar is Gandalf nog steeds actief en hij speelt een grote rol in The Hobbit”, legt Jackson aan MTV uit. Hij bevestigt alvast wat iedereen denkt: Ian McKellen keert inderdaad terug om de bekende rol op zich te nemen.

Daarnaast keert Hugo Weaving (The Matrix) ook terug als Elrond. “Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Cate Blanchett als de elf Galadriel van zich laat horen”, aldus Jackson.

Flashbacks

De Lovely Bones-regisseur laat weten dat er een aantal acteurs dus ook niet terugkeren, hoe graag de fans dat ook zouden willen. Geen Orlando Bloom, Viggo Mortensen, Sean Astin, Dominic Monaghan of John Rhys-Davies dus. Ook niet in flashbacks, iets wat volgens Jackson ook niet mogelijk is aangezien The Hobbit zich vóór de populaire trilogie afspeelt.

De opnames voor The Hobbit starten halverwege 2010 en wordt waarschijnlijk in tweeën gehakt. Jackson brengt echter eerst nog The Lovely Bones uit, naar het boek De Wijde Hemel van Alice Sebold.

Lees ook:Watch This: De eerste 5 minuten van The Lovely Bones
Lees ook:Surprise… Peter Jackson regisseert The Hobbit
Lees ook:Peter Jackson toont de studio van The Hobbit
Lees ook:Slecht nieuws over The Hobbit!
Lees ook:Eerste The Hobbit: An Unexpected Journey clip

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peter Jackson verklapt wie terugkeert in The Hobbit

 1. Magic Pencil Trick

  Even voor de duidelijkheid: District 9 is niet door Peter Jackson geregisseerd maar door Neill Blomkamp.

  Hij heeft alleen zijn WETA studio ter beschikking gesteld met als voorwaarde een uitvoerende producer te mogen zijn.

    /   Reply  / 
 2. Tim Koomen Auteur

  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk :) Thanks!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>