Een tweede kans voor John Carter?

De filmrechten van ‘John Carter’ zijn weer terug bij Edgar Rice Burroughs, Inc. en het bedrijf heeft gelijk bekend gemaakt dat ze op zoek zijn naar een nieuwe filmstudio. In 2012 werd het sciencefictionverhaal over de avonturier op Mars verfilmd door Disney. De film had een groot succes moeten worden en nog twee vervolgen moeten krijgen, maar het tegenovergestelde gebeurde.

Disney pompte 250 miljoen dollar in ‘John Carter’, maar met een wereldwijde opbrengst van 280 miljoen dollar werd het gezien als een grote flop. In Amerika bracht de film ook maar net 73 miljoen dollar op. Dat is dramatisch voor zo een dure blockbuster en Disney stopte direct met alle plannen voor een trilogie.

Disney vond het daarom ook niet nodig om vast te houden aan de filmrechten. Die keren nu automatisch terug bij Edgar Rice Burroughs, Inc en dat wordt gezien als een nieuwe kans. In 2016 komt namelijk ‘Tarzan’ uit en ook deze held werd bedacht door Edgar Rice Burroughs. De verwachting is dat als ‘Tarzan’ een succes wordt er meer interesse zal komen in het andere werk van Burroughs en dat kan een tweede kans betekenen voor John Carter of Mars.

 

Lees ook:John Carter nu verkrijgbaar op Blu-ray, Blu-ray 3D en DVD
Lees ook:Miljoenen kijken naar ‘Cinderella’
Lees ook:Disney’s John Carter banners
Lees ook:Bekijk 10 minuten scene van John Carter
Lees ook:Vervolg ‘World War Z’ begint met een schone lei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>