John Carter nu verkrijgbaar op Blu-ray, Blu-ray 3D en DVD

De iconische held John Carter wordt door Disney tot leven gebracht in een visueel verbluffende nieuwe wereld. John Carter is nu verkrijgbaar op Blu-ray, Blu-ray 3D en DVD.

Het verhaal

Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog zat en beproeft zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar vindt iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars.  Daar komt hij terecht in een oorlog tussen de bewoners van de planeet (die zij Barsoom noemen). Die wereld, bevolkt door de meest vreemde wezens, staat op het punt  in te storten. Carter beseft dat alleen hij de planeet kan redden en dat het lot van de bewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) geeft hem bovendien een extra stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.

Barsoom

John Carter is een personage bekend van science fantasy verhalen uit Barsoom, die in 1912 bedacht zijn (al honderd jaar oud dus!). De sciencefiction verhalen zijn bedacht door Edgar Rise Burroughs en spelen zich – net als de film – af op Mars. John Carter staat het meest centraal in de verhalen en daarom worden ze vaak de John Carter of Mars-serie genoemd (hoewel John Carter niet in alle verhalen meedoet). De Barsoom verhalen zijn eerder ook als stripboeken uitgegeven.

Sterke cast en debuut regisseur

John Carter wordt gespeeld door opkomend talent Taylor Kitsch, voornamelijk bekend van Battleship, Friday Night Lights en zijn rol als Gambit in X-Men Origins: Wolverine. Verder speelt Lynn Collins (X-Men Origins: Wolverine, The Number 23) princes Dejah Thoris, Dominic West (300, The Wire) Sab Than en niemand minder dan Willem Dafoe (The English Patient, Platoon) Tars Tarkas. Het filmscenario is geschreven door Andrew Stanton, Mark Andrews en Michael Chabon. De film is het live-actiondebuut van regisseur-scenarioschrijver Andrew Stanton, die eerder meewerkte aan de Pixar-films Finding Nemo (2003) en WALL-E (2008).

Conclusie

Als je van mooie visuele films houdt, zoals Avatar en Star Wars, is dit zeker een must see. Dat er een gigantisch budget voor de film was, is er bovendien wel aan af te zien. Uitgebreide decors, kostuums en de planeet Mars komen volledig tot leven op het scherm. Honderd jaar wachten, blijkt dus zeker de moeite waard!

Bekijk de trailer hieronder:

Met dank aan Disney

 

 

Lees ook:Disney’s John Carter banners
Lees ook:Nieuwe poster John Carter
Lees ook:Volledige trailer John Carter
Lees ook:Bekijk 10 minuten scene van John Carter
Lees ook:John Carter preview & interview

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>