Wordt zomer 2011 een bloedbad in de bios?

Harry Potter and the Deathly HallowsEen zomer waarin Salt, Grown-Ups en The Last Airbender toppers waren in de bioscoop (au…) met maar enkele kwalitatieve hits als Inception en Toy Story is het een ‘zo-zo’-zomer geweest. Maar dat verandert in 2011…

In die zomermaanden komen enorme topfilms uit, die zowel op commercieel als kwaliteitniveau kunnen gaan scoren. Wordt het een gruwelijk bloedbad in de bios? Naar welke onderstaande film kijk jij het meeste uit?

Captain AmericaIn Captain America gaat Chris Evans de gemaskerde held vertolken. Het is de eerste stap richting Avengers, al is de onderstaande Thor daar ook een deel van.

De nieuwe superheld ziet het licht in de bios in juli 2011. Tot die tijd komen er vast nog een heleboel trailer en clips uit, dus blijf Cinema.Blog.nl in de gaten houden!

Green LanternNog een superheld staat op in Green Lantern. Ryan Reynolds (Buried, Wolverine) speelt de titelrol, die overigens achter de schermen een concurrent is van Thor en Captain America – DC Comics versus Marvel.

Op de regiestoel kwaliteit, want Martin Campbell kennen we van Casino Royale. Blake Lively (Gossip Girl) speelt de love interest in deze film over de eerste mens die in de mysterieuze Green Lantern Corp. wordt opgenomen… Vanaf juni in de bios!

Harry Potter and the Deathly HallowsHarry Potter is ook een soort superheld te noemen, zeker als in de zomer het tweede deel van Harry Potter and the Deathly Hallows verschijnt. De grote ontknoping en een serieuze kandidaat voor Oscars en die felbegeerde Avatar-plek van bestbezochte film ooit.

De tovenaarsleerling ziet nog een keer af tegen Voldemort en moet daarbij ook zijn vrienden beschermen. Eind goed al goed? Nog even wachten tot 15 juli. De trailer kun je wel al checken!

ThorDe laatste ‘superheld’ van 2011 is Thor, in afwachting van The Avengers waarin hij en Captain America te zien zijn. Naar Thor werd al gehint in Iron Man 2 (ook al een van die club).

Thor gaat over een arrogante strijder die als straf op aarde moet leven onder de ‘normale mensen’. Daar wordt hij verliefd – uiteraard – op Natalie Portman. Daarnaast hanteert hij een welbekende hamer…

Transformers De robots van Transformers krijgen nog een kans om zich te revangeren. Want tja… Wie vond Transformers 2 een goede film? In Transformers: The Dark of the Moon gaat Sam Witwicki (Shia Labeouf) voor de laatste keer de strijd aan met de Decepticons.

Volgens Michael Bay wordt dit dan weer echt een goede Transformers-film. Hij heeft Megan Fox ingeruild voor een Victoria’s Secret-model en de film is tot stand gekomen omdat Bay per ongeluk 2011 in plaats van 2012 zei als verschijningsdatum tegen Paramount. 2011 dus… op 1 juli om precies te zijn.

Pirates of the Caribbean On Stranger TidesHet is misschien de film waar iedereen het meest uitkijkt (behalve ik): Pirates of the Caribbean – On Stranger Tides. De terugkeer van Johnny Depp, al keert bijna niemand anders terug. Wel is Penelope Cruz te bewonderen.

Cruz speelt een mysterieuze vrouw die het pad kruist van Jack Sparrow. De twee lijken echter niet elkaars beste vrienden te zijn… De trailer zit voor Tron Legacy, dus ren in december naar de bios! Pirates draait vanaf eind mei.

HangoverDe mannen zijn terug in The Hangover 2! Het avontuur gaat verder waar ze gebleven waren, ditmaal in Thailand. Hoor ik daar ladyboys, buddha en veel schuine grappen? Of kunnen ze het succes van deel 1 niet evenaren?

Roddel was dat Mel Gibson zijn opwachting zou maken, maar de makers hebben dat afgeblazen. Wel is Mike Tyson opnieuw te bewonderen. Foute cast, nu nog foute grappen!

Cowboys & AliensEven geen vervolg of remake: Cowboys & Aliens. De maker van Iron Man waagt zich aan een stripverfilming, waarin een man (Daniel ‘James Bond’ Craig) in een stoffig stadje belandt en daar op een gekke tegenstander stuit (hint: check de titel)

Oorspronkelijk zou Robert Downey Jr de hoofdrol op zich nemen, maar redde dat niet. Ouwe knar Harrison Ford is wel te zien in een bijrol. Check Cowboys & Aliens eind juli!

Cars 2De minste Pixar film is toch wel Cars. Toch maken ze er een sequel op, maar waarom? Heel simpel: de merchandise van de film is razend populair, wordt zelfs beter verkocht dan dat van andere films.

Aangezien Pixar een film per jaar uitbrengt is Cars 2 er eentje voor de jongetjes. Wellicht vinden wij er ook iets aan, maar een Oscar winnen zit er misschien niet in. Ach, we kunnen niet altijd een Toy Story 3 hebben. Voor de fans dus: Cars 2 op 24 juni.

Kung Fu PandaNog een animatiesequel is Kung Fu Panda 2. Terwijl ik me herinner dat het eerste deel hartstikke leuk was, kan ik mij Kung Fu Panda amper herinneren. De stemmencast is wel indrukwekkend: Jack Black, Angelina Jolie en Dustin Hoffman.

Het verhaal over panda Po die een strijder wilt worden – en dat nu is – gaat met zijn Furious 5 de ondergang van Kung Fu tegenhouden. De animatie draait eind mei in de bios, de trailer is al te bekijken.

Smurfs 3dDie andere grote animatiefilm is er een die veel mensen als jeugdsentiment bestempelen. Kids kennen het vooral als poppetjes uit de supermarkt: The Smurfs 3D. Een avontuur waarin de smurfen in de grote stad terecht komen.

Alles aan het artwork, plot en het feit dat er ook ‘echte mensen’ in voorkomen is een grote afknapper. Beetje hoog Chipmunks gehalte ook. Kan dit een goede film worden? Ga maar naar de bios begin augustus en oordeel zelf…

Super 8Gelukkig is er nog origineel materiaal te zien in de bios! Zelfs niet een boekverfilming en tegelijkertijd naast al het blockbustergeweld misschien wel de beste film van de zomer: Super 8.

Aan het roer niet alleen JJ Abrams (Lost, Cloverfield) maar ook Steven Spielberg! Een groepje kids vindt een oude Super 8 camera en leggen al snel iets vreemds vast. Mix tussen Stand By Me en Alien? Hell Yeah! Vanaf begin juni in de bios.

X Men First ClassX-Men: First Class is nog een superheldenfilm, maar nu gaat het terug in de tijd naar toen de X-Men nog X-Boys waren. Het zijn de eerste stappen van de groep helden die werden gezet, nu geregisseerd door Matthew Vaughn (Kick-Ass).

In First Class worden de jonge jaren van onder meer Mystique, Cyclops, Nightcrawler, Beast, Xavier en Magneto uiteengezet. Beetje veel voor een film? Tja… Dat deed het derde deel ook al de das om. Geef de film een kans begin juni.

Rise of the ApesMisschien wel de minst boeiende film voor de zomer van 2011 – maar niettemin een grote – is Rise of the Apes. Nadat Tim Burton van Planet of the Apes een potje maakte, is het nu tijd om de franchise nieuw adem in te blazen.

Echt nodig? Nou ja, een film die om een planeet vol apen draait is niet het meest interessante onderwerp. James Franco (127 Hours) en Frieda Pinto (Slumdog Millionaire) spelen rollen, Het gaat niet om een sequel van Planet, maar een prequel.

Stem op de homepage in de poll welke van deze films jij het liefst wilt zien!

Lees ook:Marvel’s grote nieuwsupdate Deel 1
Lees ook:‘Guardians’ zijn de baas in de bioscoop
Lees ook:Captain America foto uitgelekt!
Lees ook:Transformers: Dark of the Moon trailer premiere
Lees ook:Bekijk nieuwe foto’s van Oblivion, Man of Steel, World War Z en meer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wordt zomer 2011 een bloedbad in de bios?

  1. kenny

    PIRATES OF THE CARBBIEN,Harry potter,cowboys and aliens,thor,super 8 ,the smurfs,kung fu panda 2,the hangover 2,transformers 3, dat moet het zijn :P

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Green Lantern trailer weinig spectaculair | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>