Recensie – Parallel Lines

Parallel LinesVijf regisseurs, vijf genres, een script. Parallel Lines is een online film waarvoor vijf filmmakers door regisseur Ridley Scott (Gladiator) zijn uitgedaagd voor een ultieme filmervaring.

Ieder filmpje duurt zo’n vijf minuten, dus ben je een echte filmfreak moet je natuurlijk deze kunstige filmpjes kijken. Het mooiste is dat je ze gratis online kunt zien!

Jun and the Hidden Skies

Een grappige animatiefilm, een beetje hyperactief maar creatief gemaakt. Een jongetje gaat met zijn vriendinnetje op ruimtetocht, maar hij raakt haar kwijt en trekt erop uit haar te redden.

Toch pakt het niet zoals de andere live action-films dat doen. Het is de minste van de vijf filmpjes.

Darkroom

Om maar meteen verder te gaan met de sterkste van de vijf. Een creepy, paranoia thriller-versie over een enge voyeur.

Het wekt het gevoel alsof je stiekem meekijkt met een engerd. Ook het gebruik van het script is hier het sterkst in. Een nare ervaring, maar ook meteen de beste!

El Secreto de Mateo

De meest ontroerende is deze Spaanstalige film. Een jongen neemt zijn blinde zusje mee naar een appartement.

Prachtig gebruik van ruimte en licht en het meest gevoelige filmpje. Te gek dat zo’n filmpje haaks op de enge Darkroom kan staan.

The Gift

Een science fiction-filmpje die ontaardt in een dikke achtervolging door een Russische stad. Alsof het budget ontoereikend was, ziet deze er het strakst uit.

Misschien heb je ooit de korte film Alive in Joburg gezien, de korte film die uiteindelijk de basis legde voor de Oscargenomineerde District 9. The Gift had daar nog het meeste van weg. Een must voor sci-fi fans!

The Hunt

Een groep mannen jagen op een beest, maar wat als ze het werkelijk tegen het lijf lopen? Een spannende actiefilm is het gevolg en terwijl het een beetje mager is, past The Hunt wel prima in het rijtje.

Het lijkt alleen alsof de regisseur niet helemaal wist wat hij met het script aan moest, dus qua originaliteit doet het filmpje onder aan de rest.

Je kunt natuurlijk zelf een kijkje nemen en alle vijf de korte filmpjes zien! Hieronder mijn favoriet, namelijk Darkroom. Maar check hier de rest…

Lees ook:Trailer vd Dag: Parallel Lines
Lees ook:Disney ontmoet ‘Breaking Bad’
Lees ook:Grappig interview Steve Carrell & Tina Fey
Lees ook:Recensie – New York, I Love You
Lees ook:Katie terug in Paranormal Activity 2

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie – Parallel Lines

  1. Bert

    In DarkRoom, als er wordt ingezoomd aan het begin ga je langs die gebouwen. Aan de linker kant zie je op 1 van die gebouwen het oude philips logo staan. Het is een leuk iets om te vinden…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>