Recensie – New York, I Love You

Met New York, I Love You is het Amerikaanse antwoord op Paris, Je T’aime geboren. Korte filmpjes, met in de hoofdrol niet de talloze sterren maar juist de stad waar hun levens zich afspelen.

Een ode aan New York, waar je wel even geweest moet zijn voordat je helemaal in New York, I Love You kunt duiken. Met o.a. Natalie Portman, Bradley Cooper, Orlando Bloom, Chris Cooper, Shia LaBeouf en Julie Christie.

Vrolijk

Met zo’n titel en zo’n cast is het moeilijk om niet te houden van een film als New York, I Love You. Afwisselende artistieke en vrolijke filmpjes, als je er een niet leuk vindt hoef je hooguit acht minuten te wachten voordat de volgende begint!

Portman beleeft haar regiedebuut en komt er heel netjes vanaf met een verhaal over een gescheiden vader die een wandeling maakt met zijn kindje. Regisseur Brett Ratner (X Men 3) vertelt het grappigste segment, waarin een jongen een knap meisje naar het schoolfeest neemt en erachter komt dat ze in een rolstoel zit.

Mopperende bejaarden

De meest briljante waren twee uiteenlopende, het laatste filmpje over twee mopperende ouderen is scherp geschreven en een beeld van hoe iedereen erbij loopt op oudere leeftijd. Maar Julie Christie (68 jaar) die verliefd wordt op Shia Labeouf (23 jaar) is hartverscheurend en zo prachtig gefilmd.

Het zijn losstaande verhalen, die soms een beetje in elkaar overlopen. Daarmee kun je geen spanning opbouwen en geen emotionele climax bereiken, dus dat is iets waarin de film op voorhand al tekort schiet. Maar voor een beeld van een prachtige stad en de levens die dagelijks met elkaar in aanraking komen, is het een geslaagd project.

New York, I Love You is prachtig verteld en over het algemeen werken alle verhalen. De een is net iets grappiger of emotioneler dan de andere, maar de échte hoofdrolspeler (de stad New York) compenseert een hoop. Een ode aan New York, voor iedereen die ook al eens verliefd is geworden op die stad.

Cijfer: 8

Lees ook:DVD Watch: He’s Just Not That Into You
Lees ook:Transformers: Dark of the Moon trailer premiere
Lees ook:Bradley Cooper wil gaan regisseren
Lees ook:Bios Top 10: Lekkere wijven blijven steken achter kindergrut
Lees ook:Sea of Love met Al Pacino, must see voor elke filmliefhebber

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recensie – New York, I Love You

  1. Pingback: Natalie Portman hoofdrol in Pride and Prejudice and Zombies! | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>