Imagine That

Evan is een gestresste vader die het eigenlijk veel te druk heeft voor een kind. Dagelijks maakt hij de meest lastige beslissingen over financiële kwesties van het bedrijf waar hij bij werkt, maar hij krijgt hulp uit onverwachte hoek.

Zijn dochtertje Olivia heeft namelijk een aantal fantasievriendjes en tot de grote verbazing van Evan vertellen die vriendjes haar gevoelige informatie over het bedrijfsleven. Evan besluit dat hij deze magische ‘vriendjes’ wel eens wilt ontmoeten..

Gek

Wat een gekke film! Eigenlijk is er niet een ander woord voor, want ik zie het al helemaal voor me: Een groepje filmbonzen bespreken een aantal scripts en plotseling houdt eentje die van Imagine That omhoog. “Over een meisje die via fantasievriendjes beursinformatie inwint voor haar papa”, vertelt hij en kijkt zijn meerdere aan. Die pakt een grote stempel en druk ‘approved’ op de voorkant van het script.

Maar ik moet zeggen dat het helemaal niet zo slecht uitpakt, deze film. Natuurlijk is het verhaal niet heel hoogstaand en is er geen publiek dat vervuld uit de zaal loopt. Kinderen gaan de helft niet snappen en ouders vinden het weer te kinderachtig. Toch is er weinig mis met de film, zo zitten er geen fouten in en speelt de film de kaarten redelijk straight.

Reputatie

Eddy Murphy heeft dit ook wel nodig om zijn reputatie weer een beetje op te bouwen na films als Meet Dave en Norbit. Of nee, eigenlijk heeft hij weer een film als Dreamgirls nodig, waarvoor hij in aanmerking kwam voor een Oscar. Maar hij doet het zo slecht nog niet en overtuigt als vader die er nooit voor zijn kind is.

De film kent een paar grappige bijrollen, met vooral Hayden Thomas Church en Martin Sheen. Toch steelt de jonge Yara Shahidi de show als het jonge dochtertje die met denkbeeldige prinsessen kan praten. De aankleding van de film is typisch Amerikaans, net als de grappen die een enkele keer voor een glimlach op je gezicht zorgen.

Imagine That is zo slecht nog niet. Het is allemaal prima te verteren en naast Dreamgirls toch wel de beste film van Eddy Murphy sinds tijden. Al is dat natuurlijk ook geen indicatie als je daar Norbit en Meet Dave tegenover zet… Deze film heeft een hoog schattigheidsgehalte al gaat het verhaal over een dochtertje die met haar denkbeeldige vriendjes praat moeite vinden om een publiek te vinden.

Cijfer: 7

Lees ook:Imagine Trailer: Black Dynamite
Lees ook:Jouw film te zien op het Witte Doek?
Lees ook:Sorority Row
Lees ook:Must see: The Captive, een creepy en spannende film
Lees ook:DVD Watch: Marley & Me

1 Reacties // Reageer

One thought on “Imagine That

  1. palingworst

    Ik snap de link tussen je mening en je conclusie niet zo. ”Kinderen gaan de helft niet snappen en ouders vinden het weer te kinderachtig.” Zo’n film is toch nooit een voldoende waard?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>