Waarschuwing! Hier wil je niet verslaafd aan raken…

Ik ben een ‘Glee-addict’. Of een ‘Gladdict’, als je het op een hippe manier wilt afkorten.Het is een hopeloze verslaving, wat inhoudt dat ik vele uren voor de televisie doorbreng, zo erg dat ik soms zelfs vergeet dat ik een filmfan hoor te zijn. Geen serie-fan.

Ik weet het, ik hoor het op Cinema.Blog over films te hebben en daarom geef ik toe dat het nogal off-topic is. Maar als je even geen zin hebt om naar de bios te hollen op deze koude dagen, dan is Glee de hitserie waar je naar op zoek bent… Check de pilot hieronder:

Zangclubje

Sommigen kennen de serie Glee al en zijn net zo hopeloos verslingerd. Net als iedereen ooit eens verslaafd was aan Lost (toen het nog spannend was en niemand wist wat er in dat verdomde luik zat), is geloof ik heel Amerika en Engeland ook al verslaafd aan Glee. Gelukkig was een vriend zo aardig om het mee te nemen uit New York, dus nu kan ik helemaal niet meer stoppen met kijken…

Een kleine introductie: Op McKinley High School wordt de dienst uitgemaakt door het populaire cheerleader team en de football players. Als de zangclub op de schop gaat, offert een leraar Spaans zich op om deze ‘Glee club’ weer van de grond te krijgen.

Chantage

Maar hoe krijg je hippe kids aan het zingen en dansen? Hij weet er een paar te chanteren en krijgt er een heel zootje getalenteerde tieners bij. Maar terwijl de zangclub in populariteit toeneemt, proberen de coach en de aanvoerder van de cheerleaders er alles aan te doen deze ten gronde te richten.

Voordat ik overkom als een totale nicht (al ben ik dat stiekem wel), slaat Glee internationaal nogal aan. Regisseur Ryan Murphy (Nip/Tuck, Popular) laat namelijk oude en hedendaagse popsongs door de Glee Club vertolken. En met een kijkersaantal van 13 miljoen in Amerika is het een flinke hit.

Parodie

Glee veegde de vloer aan met alle series tijdens de Golden Globes, waar de serie het beeldje voor Beste Serie naar huis nam. Ook tijdens de Screen Actors Guild Awards en de People’s Choice Awards won de hitserie prijzen. Tel daar nog maar een aantal top 10 hits op en je hebt een soort scherpe en volwassen parodie op High School Musical.

Anyway, ik kan nog uren doorgaan over Glee. Maar die tijd besteed ik liever met het kijken naar de serie. Check hieronder de pilot aflevering (serieus, kijk ‘m en je bent verslaafd…) als je niet kan wachten totdat Net5 ‘m ooit nog gaat uitzenden. En nu gooi ik er nog maar even een filmnieuwtje uit, voordat ik allemaal haatmail krijg…

Lees ook:Watch This: Parodie The Final Destination
Lees ook:Bijzonder creatieve filmsite!
Lees ook:Schijf van 5: Nieuwe Series op TV
Lees ook:Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 2)
Lees ook:Oscars 2014: de winnaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>