Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 2)

En? Ben je al verslingerd aan de series uit het eerste deel van de series die je MOET zien? Hieronder kun je de top 5 vinden van mijn favoriete series van het moment, waaronder een politieserie, een musicalserie en een ‘lelijke’ serie.

Heb jij nog tips voor een goede serie of ben ik er eentje vergeten? Laat het weten! En let op…. De onderstaande series zijn zwaar verslavend…

 

Bekijk HIER nogmaals het eerste deel van de top 10!

5. The Wire

Een keiharde politieserie over de onderwereld in Baltimore. Een grauwe vertelling, die je vaker kunt zien en qua kwaliteit net zo hoog staat als The Sopranos (ook van HBO). Heftige thema’s en een goede cast zorgen dikwijls voor kippenvel.

Er zijn teveel politieseries die mij niks zeggen (NCIS, CSI…), maar wat The Wire in mijn ogen beter doet is dat het heel realistisch is. De makers lijken goed research te hebben gedaan en al is het niet de meest uplifting serie geworden, is het sterker dan menig misdaadserie op de buis.

 

4. Lost

Na zes seizoenen nog steeds zo sterk… Het is de kracht van Lost. Waar Prison Break na twee seizoenen al suf werd, blijft Lost boeien door het eeuwige mysterieuze aspect en omdat de makers risico’s durven te nemen (kijk maar naar seizoen 5).

De shock van het eerste seizoen wordt nooit meer overtroffen, want wat zat er toch in dat verdomde luik? Het blijft niet voor eeuwig boeien, maar de makers hebben al aangekondigd na het zesde seizoen te stoppen. Maar of dat echt zo is, dat is het echte mysterie van Lost.

 

3. Glee

Glee? Wat is Glee? Het is de nieuwe rage in Amerika, het loopt daar nog maar tien afleveringen, maar nu al de nieuwe hype (wekelijks tien miljoen kijkers!). Wanneer het naar Nederland overwaait is nog onbekend, maar je kunt alvast spektakel verwachten.

Glee is de zangclub van William McKinley High School, die hard oefenen voor de landelijke finale tegen andere scholen. Zwangerschap, homoseksualiteit, vreemdgaan en drama… alles komt langs. Maar bovenal vertolken ze iedere aflevering een aantal bekende nummers. Check hieronder de vertolking van Don’t Stop Believing.

 

2. Ugly Betty

Jaja, een stiekeme guilty pleasure. Het is niet heel hoogstaand, maar wel zwaar verslavend en eerlijk gezegd wordt Ugly Betty onderschat hoe grappig het is! Het draait om Betty, ze is niet heel mooi (duh) en werkt bij het modetijdschrift Mode.

Ze is de assistente van de baas Daniel, maar doet meer damage control door zijn roekeloze gedrag. Dan is er nog Wilhelmina Slater (toprol van Vanessa Williams!) die Daniel van zijn troon probeert te stoten. En die ene grote shock in het eerste seizoen… probeer je lachen maar eens in te houden.

 

1. Dexter

Ja, dé meest verslavende serie van het moment is wel Dexter. Het bizarre verhaal van Dexter Morgan, overdag bloedspecialist bij moordzaken, ‘s nachts seriemoordenaar. Het klinkt als het intro voor Jambers, maar zo geflipt kwamen ze bij hem zelfs niet langs…

Wat een briljante serie, zeker het bloedstollende eerste seizoen. Echt een serie die je achter elkaar kijkt en eindelijk op de Nederlandse buis te zien (Nederland 3). Leuk weetje: Michael C. Hall (Dexter) en Jennifer Carpenter (zijn zus Debra) zijn in het echt een koppel!

 

Series die de top 10 NET NIET haalden

Een mooie runner-up die net buiten de top 10 viel is True Blood, een spannende serie over vampieren in het zuiden van Amerika. Heerlijk spannend en fantastische cliffhangers zijn goed uitgewerkt. De andere vampierserie The Vampire Diaries is ook best sterk en van Kevin Williamson (Scream), maar moet nog een beetje in vorm komen. Desperate Housewives is na zes seizoenen ook nog steeds grappig, maar kent geen duidelijke hoogtepunten meer.

Californication is leuk om te kijken en David Duchovny is heel goed op dreef, maar na seizoen 1 werd het een beetje een herhalingsoefening. Damages wordt daarentegen steeds beter, over een advocatenkantoor waar een vrouw (Grenn Close) de scepter zwaait. Als je wilt lachen moet je zeker afleveringen van Extras en Curb Your Enthusiasm terugkijken, hilarisch en briljant.

Bekijk hieronder een scène van GLEE, waarin de cast het nummer Don’t Stop Believing zingt!

Lees ook:Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 1)
Lees ook:Waarschuwing! Hier wil je niet verslaafd aan raken…
Lees ook:Schijf van 5: Nieuwe Series op TV
Lees ook:Serie 24 naar het witte doek?
Lees ook:DVD Watch: Harry Potter and the Half-Blood Prince

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Schijf van 5: Series die je MOET zien (deel 2)

 1. FF

  Fijn die persoonlijke top 5 van jou maar ik mis een 24, Prison Break de nieuwe hitserie Flashforward!?

    /   Reply  / 
  1. Remy

   Ik zou net zeggen waar is Flash Forward, op het moment toch echt wel de vetste serie. En ook mis ik Heroes!

     /   Reply  / 
 2. L.H.

  Bedankt voor het erkennen van mijn favo shows!
  Dexter is oppermachtig. Season 3 was een beetje een dip, maar 4 heeft weer helemaal waargemaakt.
  Ugly Betty ben ik geen fan van, had liever True Blood gezien. Ben benieuwd naar season 3 van TB. Zie alleen liever geen crazu godchick, die story line was een beetje over de top voor mij.
  Glee zag ik eerst niet zitten, maar toen ben ik het toch gaan proberen. Super!
  Lost is heerlijk, maar vind dat ze het snel spectaculair moeten eindigen. Wordt nu een beetje uitgemolken.
  The Wire is niet helemaal van mijn (download) tijd, maar ik kan erkennen dat het in zijn genre ongekend heeft. Heerlijk rauw.
  Een serie die ik nu aanraad is Spartacus. Heerlijk direct alles authentiek in je face (denkend aan Rome) met graphics die anime lijken. Geweldig verhaal, briljant in elkaar gezet.
  Ik kijk uit naar Broadway Empire, maar kan niet echt vinden wanneer het is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>