Schijf van 5: Nieuwe Series op TV

De sneeuwbuien trotseren voor het crappy aanbod in de bioscoop – Narnia, Burlesque, Meet the Little Fockers, Eetclub, Saw… – is iets teveel van het goede. Thuis chillen met een paar series op de bank is een logisch gevolg!

Zeker met de kerstvakantie raad ik aan om pilots van de volgende vijf series te downloaden kopen en een kans te geven. Beetje horror, beetje whodunnit en een beetje komedie…

5. The Event

“This Is Not The Event”. Deze zin was te zien in de teaser van de nieuwe serie The Event. Maar wat is The Event dan precies? In de eerste aflevering is een aanslag op de president te zien. Gaap… Maar toch duidt het op meer…

Om The Event de nieuwe Lost te noemen is nog wat voorbarig, die fout werd al gemaakt bij FlashForward – een serie die het maar 1 seizoen volhield. Maar door de series van JJ Abrams (Lost, Fringe) is er wel een mysterieus tintje meegegeven aan een boel nieuwe series. Zo ook The Event…

Een grote cover-up van de overheid (Dollhouse, X-Files) en een aanslag op de president (24) is amper vernieuwend. Toch is het een spannende introductie en een heftig begin voor deze serie, een tip voor fans van grote, meeslepende science fiction-programma’s.

4. Pretty Little Liars

Een tikje over de top is Pretty Little Liars, al draait het om een mysterieuze verdwijning van een jong meisje. Het is amper Twin Peaks te noemen, misschien gemixt met Gossip Girl. Maar eerder is het I Know What You Did Last Summer, soort van optimistische thriller.

Een jong meisje verdwijnt tijdens een sleepover. Haar vier vriendinnen treffen elkaar een jaar later op school en krijgen plotseling mysterieuze telefoontjes en smsjes van ene ‘A’. Het is het begin van een schooljaar vol mysterieuze wendingen, verraad en vooral heel veel geroddel.

Het heeft een hoog Gossip Girl-gehalte, maar is tegelijkertijd luchtig en stabiel. Iedere aflevering kabbelt een beetje voort, met prima actrices die niet misstaan in een film als Scream. Was mijn tip vorig jaar nog Harper’s Island, dan is dit een light versie die goed te verteren is.

3. Boardwalk Empire

De grote kwaliteitseries als The Wire, Breaking Bad en Mad Men krijgen concurrentie. De serie Boardwalk Empire draait om de drooglegging van Atlantic City; ooit een toeristische trekpleister, maar later een broeinest voor corruptie.

De mensen achter de serie zijn dan ook niet de minsten. Martin Scorsese en Mark Wahlberg namen onder anderen de touwtjes in handen. Het is een grootse dramaserie waarvoor delen van de stad deels werden nagebouwd. Indrukwekkende beelden!

Levert het een goede serie op? Het is zwaar, heftig, meeslepend en vooral heel mooi allemaal. Steve Buscemi is top in de hoofdrol, maar de serie richt zicht op een publiek. Kijk de pilot en beslis of dit jouw soort serie is, zo ben ik groot fan van Breaking Bad maar heb ik nooit de moeite genomen om Mad Men af te kijken.

2. Raising Hope

In Amerika wordt deze hitserie vertoond voor Glee, wat iets aangeeft over de hitgevoeligheid. En het is een homerun, de serie is een enorm succes vooral omdat het een bepaalde soort Amerikaan laat zien.

Toch is het absoluut heel toegankelijk en zwaar verslavend. Het draait om de sullige Jimmy die een one night stand heeft met een seriemoordenaar. Zij wordt ter dood veroordeeld, maar laat nog wel een cadeautje achter: een baby, door haarzelf Princess Beyonce genoemd.

Het kind wordt opgenomen in de nogal platvloerse familie van Jimmy en wordt opgevoed door hem en zijn ouders. Het is een briljante komedie die doet denken aan hits als Modern Family. Jammer alleen dat ze de originele titel niet hebben gehouden: Keep Hope Alive. Had beter gepast.

1. The Walking Dead

Een 9,2 verdien je niet zomaar op de website IMDB. Toch is het niet gek dat The Walking Dead – een serie over zombies en het einde van de wereld – zo populair is onder fans. Het is geregisseerd door Frank Darabont, de man achter kwalitatieve toppers als The Green Mile, The Mist en… The Shawshank Redemption!

Het einde van de wereld is daar, alleen weet politieman Rick eraan te ontsnappen. Hij ligt namelijk in het ziekenhuis en wordt wakker als de grootste ramp al voorbij is. De wereld wordt nu bewoond door wandelende doden en Rick moet zien te overleven.

Een knipoog naar klassiekers als Dawn of the Dead (het winkelcentrum!) en 28 Days Later (het ziekenhuis!) weet The Walking Dead waar het mee bezig is. Een serie om fans te pleasen en niet-horrorfans om te krijgen. Wij weten ook waar we aan toe zijn: De beste serie van 2011.

Bekijk hieronder de mysterieuze trailer van The Event:

Lees ook:Bekijk twee promo’s van Walking Dead Season 3
Lees ook:The Walking Dead Returns Trailer
Lees ook:Officiƫle The Walking Dead Returns poster
Lees ook:Horrorfilm The Boy: ‘Is Chucky terug?!
Lees ook:Walking Dead Seizoen 2 prijsvraag

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schijf van 5: Nieuwe Series op TV

  1. j006t

    ”Zeker met de kerstvakantie …”
    Nou Tim, ik zit sinds vandaag weer op school hoor! :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>