De Week in Film: The Hobbit, Komt een Vrouw… en The Hangover 2!

Welke film werd door het hele land bij alle koffie-automaten tot in den treuren besproken? Waar blijft The Hobbit nou toch? In welke stad speelt The Hangover 2 zich wel af?

De eerste graadmeter voor de Oscars zijn uitgereikt, de National Board of Review-prijzen. Welke film is de beste film van het jaar? En wint George Clooney het van Morgan Freeman, die in zijn nieuwe film Nelson Mandela speelt?

Komt een Vrouw bij de Dokter

Bij de waterkoelers, aan de lunchtafel en onder het genot van een bakje koffie sprak iedereen erover: Komt een Vrouw bij de Dokter. En ook in de bioscoop was het een ware heksenjacht om die laatste kaartjes. Wellicht niet zo hysterisch als de openingsweek van New Moon, maar heel wat Libelle-vrouwen slaakten een gilletje uit toen ze die felbegeerde kaarten te pakken hadden. En ja hoor, de film eindigde bovenaan de Bios Top 10, met ruim 2 miljoen euro in de pocket!

Ander nieuws dat opviel in filmland was de bekendmaking van de Amerikaanse Sattelite Awards, met een nominatie voor Oorlogswinter (of Winter in Wartime). Maar na het zien van Das Weisse Band zeg ik: Geen schijn van kans. Begrijp me niet verkeerd, Oorlogswinter is een prachtige film. Maar hoe win je van die prachtige Michael Haneke-film? En kunnen we nu eens stoppen met oorlogsfilms naar de Oscars sturen?

The Hobbit

Twee films waar een hele verschillende groep mensen naar uitkijkt, zijn toch wel The Hobbit (prequel Lord of the Rings) en Twilight: Breaking Dawn. Dat The Hobbit in 2012 pas uitkomt, was na het eeuwige gekibbel over opnames en wie er plaats neemt op de regiestoel niet zo’n verrassing. Maar dat het laatste deel van Twilight (Breaking Dawn) in twee delen wordt opgedeeld, doet heel ergens anders aan denken: Geldpikkerij, gejat van Harry Potter en oh nee… Nog meer hysterie…

The Hangover 2 speelt zich niet af in Las Vegas, zo is deze week bekendgemaakt. Lijkt me nogal logisch, aangezien regisseur Todd Phillips natuurlijk geen remake van deel 1 wil maken. Waar het wel afspeelt is nog een geheim, al nomineer ik alvast Amsterdam!

Area 51

De maker van horror shocker Paranormal Activity Oren Peli gaat niet alleen werken aan het vervolg, maar zijn volgende film Area 51 is alweer gekocht door Paramount. Hierin verzeilen een paar kids in een geheim overheidsgebied. En ja, de beelden zijn weer ‘gevonden amateuropnamen’. Maar Paramount, waar blijft dat eeuwige Cloverfield-vervolg dan?

Tot slot dan nog de eerste graadmeter voor de Oscars, de National Board of Review-filmprijzen. Beste doorbraak-actrice? Gabourey Sidibe (PRECIOUS). Doorbraak-acteur? Jeremy Renner (THE HURT LOCKER). Beste acteur? George Clooney (UP IN THE AIR) en Morgan Freeman (INVICTUS). Beste actrice? Carey Mulligan (AN EDUCATION). Beste regisseur? Clint Eastwood (INVICTUS). En dan beste film? UP IN THE AIR! Gefeliciteerd!

Lees ook:En de Oscar gaat naar…’Transformers’?
Lees ook:Twilight: Breaking Dawn krijgt releasedatum
Lees ook:Trailer vd Dag: De Gelukkige Huisvrouw
Lees ook:Slecht nieuws over Twilight: Breaking Dawn
Lees ook:Teaser van de nieuwe Twilight: Breaking Dawn – Part 2 Trailer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>