Oorlogswinter verkocht aan Amerika

oorlogswinterDe Oscarnominaties wisten Nederland weer eens flink te passeren vandaag, zo werd Oorlogswinter niet genomineerd voor een Oscar… Voordat iedereen gaat blazen dat we dus toch Wit Licht hadden moeten sturen denk ik persoonlijk dat die film al helemaal geen kans had.

Maar toch is er ook goed nieuws voor Oorlogswinter. De rechten van de film zijn verkocht aan de Amerikaanse maatschappij Sony Pictures Classic!Dat betekent dat Oorlogswinter (of Winter in Wartime) uitgebracht gaat worden in Amerika. De maatschappij heeft laten weten dat het thema (oorlog door de ogen van een 13-jarige jongen) een breed publiek zal aanspreken.

Ook regisseur Martin Koolhoven heeft laten weten enthousiast te zijn. “Ik weet niet wat mij overkomt”, zegt hij. “Het is alles wat een filmmaker kan wensen.”

Bekijk hieronder de trailer van Oorlogswinter en bedenk dat de film de Oscarnominatie in ieder geval aan waardige concurrenten als Das Weisse Band en Un ProphĂȘte te hebben verloren.

Lees ook:Met tranen in de ogen kijken naar de nieuwe Star Wars
Lees ook:Trailer vd Dag: Avatar
Lees ook:Recensie – The Social Network
Lees ook:Trailer vd Dag: De Gelukkige Huisvrouw
Lees ook:‘Star Trek’-acteur wil ‘Star Trek 3′ regisseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>