DVD Watch: Saw 6

Saw-moordenaar Jigsaw mag dan al verschillende keren dood zijn gegaan en uit de dood zijn opgestaan, nu heeft hij het stokje echt doorgegeven. Zijn opvolger Hoffman keert ditmaal een nieuwe groep mensen tegen elkaar.

Daarin zijn weer gruwelijke vallen voor in elkaar geknutseld. Zoals een ‘shotgun carousel’ waarbij maar twee mensen gespaard mogen blijven.

Waarom wel? Gek genoeg is Saw 6 helemaal geen beroerde film. Sterker nog, het is voor een zesde deel in een uitgemolken serie best een opsteker. Het voelt alsof het verhaal beter in balans is dan in de vorige delen en het verklaart eindelijk een hoop. Een zevende deel (in 3D) kan leuk worden, maar deze serie blijft strikt voor fans.

Waarom niet? Het is een uitgekauwde serie die rechts en links ingehaald wordt door andere horrorfranchises. Toch blijft het idee redelijk origineel, maar dit verhaal had als derde deel nog indruk kunnen maken. Nu krijg je het gevoel dat de makers de boot hebben gemist. Maar als op zichzelf staande film is Saw 6 zeker niet de slechtste uit de serie.

Cijfer: 7

Lees ook:Voorpremiere: Saw 6
Lees ook:The Final Destination 3D
Lees ook:Groot nieuws voor Twilight-fans…
Lees ook:Danny Boyle terug voor 28 Months Later?
Lees ook:DVD Watch: The Descent Part 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>