Christian Bale heeft de Job

De tweede film over het leven van Steve Jobs heeft na drie jaar eindelijk een hoofdrolspeler gevonden. Christian Bale zal de oprichter van Apple gaan spelen. Dat heeft scenarist Aaron Sorkin zelf bekend gemaakt in een interview met Bloomberg News. Na de dood van Steve Jobs begon Sorkin (‘The West Wing’, ‘The Social Network’) gelijk aan het filmscenario over het leven van Jobs.

Het unieke aan dit scenario is dat het is onderverdeeld in drie scènes van ieder dertig minuten lang. De film, die nog geen titel heeft, begint met de presentatie van de originele Macintosh computer, gevolgd door de bekendmaking van de NeXT en eindigt met de lancering van de iPhone. Dat betekent een heleboel tekst voor Christian Bale, die volgens Sorkin de hele tijd in beeld zal zijn. Sorkin noemt hem ook de beste acteur voor de rol, al was het bijna Leonardo DiCaprio geworden.

In eerste instantie zou David Fincher (‘Gone Girl’, ‘The Social Network’) de film regisseren en hij wilde Bale in de hoofdrol. Fincher trok zich echter terug en Danny Boyle (‘Trainspotting’, ‘Slumdog Millionaire’) nam de regie over en liet zijn oog vallen op DiCaprio. Volgens The Hollywood Reporter stopt DiCaprio na zijn volgende film eventjes met acteren en laat hij de Jobs-film aan zich voorbij gaan. Na de afwijzing van DiCaprio was Bale weer in beeld en hij zei al snel ja tegen de film. Niet zo heel vreemd, want de verwachting is dat deze film wel een paar Oscars binnen zal slepen.

Lees ook:Sony is Steve Jobs helemaal zat
Lees ook:Christian Bale wil de Job niet meer
Lees ook:Geen Bale? Doe dan maar Fassbender
Lees ook:Natalie Portman in beeld voor ‘Jobs’-film
Lees ook:Eerste JOBS clip met Ashton Kutcher als Steve Jobs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>