Sony is Steve Jobs helemaal zat

Sony is nu echt klaar met de ‘Steve Jobs’-film en heeft het project voor meer dan 30 miljoen dollar verkocht aan Universal. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het vakblad bevestigt ook dat Michael Fassbender de rol van Steve Jobs gaat spelen. Na een heleboel tegenslagen lijkt dit de eerste meevaller voor de film te zijn. Daarom een korte samenvatting van al het gedoe rondom de tweede film over Steve Jobs.

Aaron Sorkin (‘The Social Network’, ‘The West Wing’) schreef een script over drie belangrijke momenten in het leven van Steve Jobs en baseerde zich op het boek van Walter Isaacson. Sony had hier wel interesse in en regelde David Fincher (‘The Social Network’, ‘Seven’) voor de regie. Dat liep al snel mis en Fincher vertrok. Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’, ‘Trainspotting’) werd toen gevraagd en hij wilde Leonardo DiCaprio als Steve Jobs, ook al was Christian Bale de eerste keus van Sony. DiCaprio leek ge├»nteresseerd, maar zei alsnog nee tegen het project. Daardoor kwam Bale weer in beeld en hij wilde Jobs spelen. Dat enthousiasme duurde niet langer dan een week of twee en ook Bale zei de film gedag.┬áMet geplande opnames voor dit jaar, moest er snel een vervanger gevonden worden.

Michael Fassbender werd benaderd, en het lijkt erop dat hij Jobs inderdaad gaat spelen, maar voor Sony was het te laat en ze wilden af van de filmrechten. Universal toonde direct interesse en nam het project over. En waarom ook niet? Aaron Sorkin is een van de meest gewaardeerde scenarioschrijvers, Danny Boyle is een topregisseur, Michael Fassbender is een van de beste acteurs van dit moment en samen maken ze een film over een icoon. De verwachting is dat de film het uiteindelijk goed zal doen bij de Oscars. Dan zullen we ook zien of Sony een grote fout heeft gemaakt door de rechten aan Universal te verkopen of dat het juist een hele slimme zet was.

Lees ook:Christian Bale heeft de Job
Lees ook:Natalie Portman in beeld voor ‘Jobs’-film
Lees ook:Geen Bale? Doe dan maar Fassbender
Lees ook:Christian Bale wil de Job niet meer
Lees ook:Veel geheimhouding rond het script van de tweede Jobs-film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>