Recensie – Get Him To The Greek

Aldous Snow was misschien ooit een sterartiest, nu is hij aan lager wal geraakt. Echter is Aaron nooit gestopt met in hem geloven.

Van platenbaas Sergio krijgt hij de kans om van Snow weer een ster te maken. Alles wat hij hoeft te doen is de beste man van Londen naar LA krijgen. In 72 uur…

Sarah Marshall

Als spin-off van Forgetting Sarah Marshall pakt Get Him to the Greek precies hetzelfde publiek. En dat werkt: het moet misschien je humor zijn, maar als dat het is dan geniet je met volle teugen.

Ten eerste is de zelfspot van acteur Russell Brand oneindig. Zelf een ex-verslaafde aan zo ongeveer alles dat je kunt drinken, roken, snuiven en spuiten weet hij zijn losbandige personage maar al te goed neer te zetten.

Trademark

Daar ligt de kracht van de film ook meteen. De personage-ontwikkeling is enorm sterk, een ‘trademark’ van Judd Apatow (Knocked Up), die hier als producer is komen opdraven.

Zo ook de suffe Aaron, een rol die we Jonah Hill misschien vaker hebben zien spelen, maar nog nooit zo overtuigend grappig. Bepaalde scènes met bolletjes coke, een ‘harige muur’ en een optreden bij The Today Show zorgden voor maagkrampen van het lachen, vooral door Hill.

Cheryl Cole

Maar naast Brand met zijn maffe bekkentrekkerij, Hill als stuntelige sukkelaar en P. Diddy die sterk is als geflipte platenbaas, stal Rose Byrne de show. Totaal onherkenbaar van haar vorige rollen, zoals in de serie Damages of in horrorfilm 28 Weeks Later, is ze hier een sexy Cheryl Cole als zangeres Jackie Q.

Jackie Q is de ex van Aldous die zelf ook nogal een zangcarrière heeft gehad. Haar ‘clips’, waarin ze vooral veel kreunt en over seks zingt, zijn hysterisch grappig en voor zo’n korte screentijd doet ze veel met de rol.

Ranzigheid

De film meet zich met gemak aan Forgetting Sarah Marshall, die ook al een briljante zomerkomedie was. Ditmaal gaat het qua ranzigheid nog een stapje verder, maar er wordt nooit ver afgeweken van slimme grappen. Terwijl het nergens flauw wordt, is het verhaal ook nog goed te behappen.

Binnen het genre komedie staat dit op gelijke voet als Kick-Ass eerder dit jaar. Deze twee films bombardeer ik dan nu alvast als grappigste van 2010 en het wordt wel een prachtig jaar als er nog een film op die eenzame hoogte wil komen.

Get Him to the Greek heeft een heerlijk verhaal en bijna alle grappen zijn raak. Maar het is vooral de personage ontwikkeling waar de film alle punten op scoort. Met een topcast, strakke muziek en die briljante knipoog naar voorganger Forgetting Sarah Marshall (Blind Medicine!!) is dit toch wel de komedie waar jij deze zomer het strand voor kunt overslaan.

Cijfer: 8


AMERICAN TRIP : BANDE-ANNONCE VO (Get Him to the Greek)
Geüpload door baryla. – Bekijk uitgelichte video’s en gehele TV shows.

Lees ook:Ranzige trailer Get Him To The Greek
Lees ook:Trailers vd Dag: The Hangover 2 en… The Hangover 2!
Lees ook:Seth Rogen vs Zac Efron in Neighbors Trailer
Lees ook:Jonah Hill moet oppassen
Lees ook:Nieuwe Neighbors trailer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>