Andere leuke kerstfilms naast Home Alone

Ok, ik geef het toe, Home Alone 2: Lost in New York is mijn favoriete kerstfilm. Net als The Holiday, maar er zijn ook nog andere leuke kerstfilms. Hier een paar  ’gouwe oudjes’.

Trading places (1983)

Deze film kwam vroeger altijd op tv met kerst (misschien nog steeds wel?) en is daarom mijn ‘old time favorite’. Een komische film met o.a Eddie Murphy in de hoofdrol, die een dakloze speelt die opeens de identiteit krijgt aangemeten van een rijke stinkerd.

Gremlins (1984)

Een klassieker van Steven Spielberg over het harige wezentje Gizmo, die niet tegen fel licht kan, beslist niet nat mag worden, en nooit eten mag krijgen na middernacht, want anders…

While you were sleeping (1995)

Een lekkere romantische film met Sandra Bullock die verliefd wordt op een man die in coma raakt en zich anders voordoet dan ze werkelijk is. Ze krijgt er plotseling een nieuwe familie bij.

The Family man (2000)

Een echte familiefilm met Nicolas Cage, die de rijke en alleenstaande zakenman Jack Campbell speelt en op kerstochtend wakker wordt naast een vrouw en kinderen die hij niet kent.

Bridget Jones’s Diary (2001)

Met de geweldige kersttrui van Colin Firth, de Nieuwjaarsborrel bij haar ouders en de eindkus in de sneeuw blijft dit een heerlijke kerstfilm.

 

Wat zijn jouw favoriete kerstfilms?

Lees ook:The Family Stone is geen leuke (kerst)film
Lees ook:Horror kerstfilm Krampus nu in de bioscoop
Lees ook:Bioscoop premières week 5
Lees ook:Ken jij deze komische film van Meryl Streep?
Lees ook:Website die gedachten kan lezen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>