Angelina Jolie is een “verwend nest” en Kevin Hart is een “hoer”

De recente cyberaanval op Sony Pictures Entertainment wordt een steeds groter drama. Vooral nu er meer en meer informatie naar buiten komt over dingen die wij helemaal niet horen te weten. Wie achter de hack zit, is nog steeds niet bekend, maar Noord-Korea zegt onschuldig te zijn. Echt geloofwaardig is dat niet meer nu de hackers in gebroken engels hun eisen bekend hebben gemaakt, die zijn namelijk als volgt: ”Stop immediately showing the movie of terrorism which can break the regional peace and cause the War!” Als straf voor deze “film van terrorisme” hebben de hackers de vuile was van Sony buiten gehangen. En die vuile was deel ik natuurlijk graag met jullie.

Marvel wilde Spider-Man

‘The Amazing Spider-Man 2′ was een dikke tegenvaller voor Sony. En veel fans, die ook teleurgesteld waren door de film, hoopten dat Sony de filmrechten aan Marvel zou verkopen. Volgens The Wall Street Journal waren er inderdaad gesprekken tussen de filmstudios. Marvel wilde een drietal films maken over Spider-Man en de studio wilde het personage ook gebruiken voor ‘Captain America 3′. Dit deel draait om de Marvel Civil War en in deze verhaallijn speelt Spider-Man een hele belangrijke rol. Dat ging jammer genoeg niet door en Sony denkt nu aan een animatiefilm over Spidey, geproduceerd door het duo achter ’21 Jump Street’. En over ‘Jump Street’ gesproken…

Sony heeft rare ideeën

Uit gelekte mails, waar The Wall Street Journal uit citeert, is gebleken dat ze bij Sony met het idee rondlopen om ’21 Jump Street’ te combineren met ‘Men in Black’. Want ‘Men in Black 3′ was geen groot succes en beide ‘Jump Street’-films waren dat wel. Dus waarom zou je ’23 Jump Street’ dan niet volstoppen met aliens? Hoofdrolspeler Jonah Hill vond het in ieder geval een tof idee, maar er is nog geen script en Steven Spielberg, die ‘MIB’ produceerde, moeten ze ook nog aan boord krijgen. Hopelijk zegt Spielberg nee.

Kevin Hart is een hoer

In Nederland is comedian Kevin Hart niet echt heel bekend, misschien heb je wel eens een film met hem gezien, of een stand-up show, maar hij is hier geen grote filmster. In zijn eigen hoofd is hij dat wel en nadat een paar van zijn films het goed hebben gedaan in de VS, vindt Hart dat hij ook zo betaald moet worden. Gawker heeft een e-mail correspondentie daarover on-line gezet. Kevin Hart kreeg 3 miljoen dollar betaald voor een film en toen hem werd gevraagd of hij de film wilde promoten op social media, vroeg hij om een bedrag boven de drie miljoen om even iets te Tweeten. Daarover zei een van de Sony-bazen “ik zeg niet dat Kevin Hart een hoer is, maar hij is een hoer.”

Het drama Steve Jobs

De tweede film over Steve Jobs zit nog steeds zonder titel, dus noem ik het even voor het gemak ‘die film’. Vanaf het begin af aan zijn er problemen geweest met ‘die film’ en uit e-mails, die Gawker heeft gepubliceerd, blijkt dat dit deels komt door Angelina Jolie. Producent Scott Rudin, die bekend staat als een van de gemeenste mannen in Hollywood, wilde David Fincher als regisseur voor ‘die film’. Angelina Jolie wilde David Fincher voor haar film over Cleopatra. Rudin vreesde dat hij Fincher kwijt zou raken en klaagde bij Sony-baas Amy Pascal. Zij moest Jolie tegenhouden en hij noemde de actrice een verwend nest met minimaal talent en een groot ego, die een celebrity is en geen echte actrice. Hij noemde de film over Cleopatra ook een gegarandeerde flop, omdat het een onzinnig script heeft van 700 pagina’s waarvan Angelina er maar 30 heeft gelezen.

Al dat geruzie zorgde ervoor dat beide films zonder regisseur zaten en niet verder ontwikkeld konden worden. Van uitstel komt afstel en Fincher wilde af van ‘die film’. Amy Pascal kwam dat te weten via een nieuwssite en ze stuurde Fincher een mailtje hierover met de link naar het nieuwsbericht, waarin ook vermeld werd dat Adam Driver in ‘Star Wars’ ging spelen. Zij mailde hem “WTF” en hij reageerde met: “Adam Driver is een slecht idee. Ik ben het met je eens…” Dat vond ze niet zo grappig en in hoofdletters vroeg ze hem over de roddel dat hij het project zou verlaten. Fincher noemde dat onzin en zei dat ze dat niet moest geloven.

Tussen de mails van Rudin en Pascal door wordt er door anderen ook gesproken over een hoofdrolspeler. Leonardo DiCaprio wordt door een agent van een groot talentenbureau, in een van de slijmerigste mails ooit, gesmeekt om toch alsjeblieft Steve Jobs te spelen. Over Michael Fassbender, die nu Jobs zou gaan spelen, wordt bij Sony gezegd dat hij een hele grote piemel heeft maar nog geen echte ster is en dat hebben ze het liefst toch wel.

En toen ging ‘die film’ van Sony naar Universal. Amy Pascal mailde Scott Rudin om alsjeblieft niet te vertrekken naar Universal en Sony nog een tweede kans te geven en vroeg hem zelfs “waarom straf je me?”, waarop hij antwoordde dat ze zich schandalig heeft gedragen en de halve stad niet meer met haar zou willen werken. Met al deze ruzies op de achtergrond is het ook niet gek dat ‘die film’ zo een rampzalige ontwikkeling is doorgegaan.

Lees ook:Marvel heeft plannen voor Spider-Man
Lees ook:De tante van Spider-Man krijgt ook haar eigen film
Lees ook:Spider-Man gaat naar Marvel en dat heeft grote gevolgen
Lees ook:Wat gaat er gebeuren met Spider-Man?
Lees ook:Met deze lijst mis je geen enkele superheldenfilm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>