President Abraham Lincoln als vampierjager

In de populaire historische/fictieve mash-up van schrijver Seth Grahame-Smith, Abraham Lincoln: Vampire Hunter, gaat de zestiende president van de Verenigde Staten de strijd aan met bloedzuigende ondoden.

Het boek van Grahame-Smith, die eerder Pride and Prejudice and Zombies schreef, werd een absolute bestseller. Het verhaal verleent zich natuurlijk goed voor een gave verfilming, en laat er nu net een geïnteresseerde regisseur zijn die er wel eens een heel gave film van zou kunnen maken.

Ik heb het over de Russische regisseur Timur Bekmambetov, die zoveel indruk maakte met zijn Russische producties dat hij in Hollywood Wanted mocht gaan maken. Bekmambetov laat nu doorschemeren dat hij geïnteresseerd is in een verfilming van Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

In een interview liet hij weten:

“That one I’m prepping to direct myself. It is not a comedy at all – it is a very entertaining, epic history lesson for millions and millions of teenagers. If you remember Nightwatch, it is maybe in the vein of that kind of movie.”

“We are keeping the traditional look of Lincoln,” gaat Bekmambetov verder. “The big hat and the beard. He has to be historically correct, but with a few special weapons. There is only one book, but there will be many opportunities to develop and explore this world if we get to do sequels. I hope we will start this winter. We are shooting in America.”

Bekmambetov bewees zijn talent door met relatief weinig geld de indrukwekkende visuele spektakels Nightwatch en Daywatch te maken. Met Wanted bleef hij trouw aan zijn unieke stijl, maar liet hij wel zien wat hij kan met wat meer geld.

Geld speelt inmiddels waarschijnlijk geen rol meer als Bekmambetov aan de slag gaat met een nieuw project. Nu maar hopen dat hij nog steeds een van die zeldzame Hollywood regisseurs is die eigenzinnige films blijft maken. Want in dat geval kunnen we waarschijnlijk heel wat verwachten van Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Lees ook:Nieuwe Foto’s van verschillende aankomende Blockbusters
Lees ook:Nieuwe foto’s van The Expendables 2, Men in Black 3, Spidey en nog veel meer
Lees ook:Eerste officiële foto Daniel Day Lewis als Lincoln
Lees ook:Abraham Lincoln: Vampire Hunter Trailer
Lees ook:Nieuwe trailer Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>