Amerikaanse remake Millennium-trilogie op de rails…

Millennium Stieg LarssonMillennium heeft een ontzettend grote schare fans. De boeken van overleden schrijver Stieg Larsson zijn prima verfilmd in Zweden, maar zoals alles bij succesvolle niet-Amerikaanse producties, heeft Hollywood genoeg geld het hele zootje te remaken.

Toch wordt het nog best interessant, aangezien David Fincher wordt genoemd als regisseur! Gek genoeg kan de Fight Club-maker een remake van Millennium best aan, maar is het echt zo nodig?

Moeite waard

Feit is namelijk dat de Zweedse filmreeks al retestrak in elkaar zit. Fincher is echter een rasregisseur die er iets van kan maken dat absoluut de moeite waard is. Maar de originele films lijken al zoveel op het boek, dat ik mij afvraag wat een Amerikaanse regisseur nog kan toevoegen.

Voor Lisbeth Salander, het iconische hoofdpersonage uit de boekenreeks, wordt ook al een actrice genoemd door New York Magazine. Fincher haalt misschien Carey Mulligan naar Amerika voor de remake. Carey wie? Nou, de jonge Oscargenomineerde actrice voor de film An Education (die vorige week tijdens de Oscaruitreiking naast het net viste).

Gerechtigheid

Ook hierbij is het nog maar de vraag hoe een Britse actrice het perfect neergezette karakter uit de Zweedse films gaat overtreffen. Check hieronder in ieder geval de trailer voor het derde deel uit de Millennium-reeks, genaamd Gerechtigheid:

Lees ook:Lisbeth Salander gecast in US remake Millennium-trilogie
Lees ook:DiCaprio, Maguire en Mulligan op de set van The Great Gatsby
Lees ook:Red band trailer voor Shame
Lees ook:Tweede trailer Shame
Lees ook:Trailer Michael Fassbender’s Shame

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>