Oscar buzz rondom Avatar barst los

Avatar is zondag in Amerika gescreend voor een grote groep belangrijke mensen die jaarlijks meestemmen voor de Oscars. En aan de hand van de opkomst (die een stuk hoger lag dan bij een gemiddelde film) en het immense applaus achteraf, wordt er nu flink gespeculeerd.

Was eerder het sci-fi avontuur nog veel te blockbuster voor een Oscar, nu begint Hollywood langzaam te fluisteren dat de makers van Avatar alvast hun pak kunnen gaan stomen voor die grote avond op 7 maart…

8/9 nominaties

LA Times laat weten dat een insider die bij de Avatar-screening aanwezig was lekte dat de hele zaal flink tevreden bleek met de film. Er werd lang geapplaudisseerd achteraf en hij schat grofweg dat er misschien wel 8 of 9 nominaties voor Avatar en regisseur James Cameron in het verschieten liggen.

Wat betekent het voor de rest van de kanshebbers? Er is niet heel veel concurrentie voor de science fiction-film, aangezien het dit jaar een beetje dungezaaid is met echt goede films. De grootste kanshebber wordt nog steeds Up in the Air geacht, een film met George Clooney in de hoofdrol en van de maker van Juno.

Outsiders

The Hurt Locker is echter een gevaarlijke underdog, een Irak-oorlogsfilm (waarvan je mijn recensie HIER kunt lezen), van regisseur Kathryn Bigelow. Grappig feitje: Bigelow is de ex-vrouw van Avatar-regisseur James Cameron. Dat wordt een leuke Oscar foto als zij beide een grote prijs meenemen!

Het meesterwerk van Tarantino, Inglourious Basterds, wordt ook nog niet volledig uitgesloten. Het is echter juist een publiekslieveling en wordt niet zo sterk geacht als de voorgenoemde films. Hetzelfde gebeurt met Precious (goed, maar niet baanbrekend) of Nelson Mandela drama-Invictus (volgens velen nogal een tegenvaller).

Muzikale dames

Ook musical Nine (met die enorme sterrencast!) kan rekenen op Oscar buzz, maar niet voor beste film. Eerder Marion Cotillard (won eerder een Oscar als Edith Piaf in La Vie En Rose) en Penelope Cruz (won vorig jaar het beeldje voor Vicky Cristina Barcelona) worden genoemd.

Maar nu iedereen zo aan het hypen is over Avatar, wat vind jij? Gaat de avonturenfilm er met het beeldje vandoor? Laat hieronder weten wat je denkt, persoonlijk denk ik eerder dat Up in the Air kans maakt. You never know… tot 7 maart dan maar!

Lees ook:Avatar doet de Titanic zinken
Lees ook:Niet Idris Elba maar Oscar Isaac wordt Apocalypse
Lees ook:Voorspelling Oscar nominaties
Lees ook:Trailer vd Dag: The Hurt Locker
Lees ook:Avatar opnieuw uitgebracht in de zomer (??)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Oscar buzz rondom Avatar barst los

 1. Seppe

  Ik heb nog niet genoeg van de andere veelbelovende deelnemers gezien om iets te kunnen voorspellen, maar sowieso gaat Avatar vast wel met enkele Oscars naar huis. Misschien niet voor de Beste Film, maar de kans is groot dat Cameron een gouden beeldje krijgt voor Beste Visuele Effecten en/of Beste Regisseur, denk ik.

    /   Reply  / 
 2. E-J

  Denk dat Avatar zeker een aantal nominaties gaat krijgen zeker voor de visuele effecten.
  Hollywood weet dat de nieuwe techniek waarmee Cameron werkt de stap in de juiste richting is.
  Heb zelf de film in IMAX 3D gezien en tezamen met het verhaal was ik erg onder de indruk en heb ook ik aan het einde geapplaudiseerd.

    /   Reply  / 
 3. ssssssss

  avatar heeft al veel prijzen gewonnen dat moet ook wel het was een fantastiese film maar ik vind dat sam worrinton , zoe saldena, sigourgney weaver en michelle rodriques okk moeten worden genommineerd voor een oscar zij deden het ook fantasties en ik hoop en denk dat michelle rodriques gonimeeneert zal worden voor beste bijrol

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>