Disney en Pathé reageren op Alice in Wonderland boycot!

Een kleine oorlog in filmland ontketende zich gisteren toen bekend werd dat Alice in Wonderland niet door de grote bioscopen wordt gedraaid. Disney en Pathé reageren vandaag in dagblad Sp!ts.

Voor de Alice in Wonderland Tea Party (en de vele reacties die daarop zijn gekomen)… Er wordt aan een oplossing gewerkt, dus blijf Cinema.Blog.nl checken!

Noodzakelijk

Pathé is niet blij met de keuze om de film niet te vertonen. Toch is het noodzakelijk, volgens woordvoerder Youri Bredewold. “We moeten door de zure appel heenbijten”, zegt hij. “We weten dat veel mensen naar Alice in Wonderland uitkijken. Op de lange termijn is het echter beter.”

Disney heeft besloten om de dvd van Alice in Wonderland al na 12 weken in de winkel uit te brengen. Dat stoot Pathé tegen de borst. “Als zo’n snelle dvd-release een trend wordt, als we Disney precedent laten scheppen, verschijnen veel films straks helemaal niet meer in de bioscoop”, aldus Bredewold. “Dat zou natuurlijk eeuwig zonde zijn. Voor ons en voor filmliefhebbers.”

Hoofdkantoor

Doorgaans wordt een dvd vier maanden of later na een bioscooprelease uitgebracht. Het hoofdkantoor van Pathé, dat de beslissing heeft genomen de film niet te vertonen, is gevestigd in Frankrijk. Daar werkt het release window van vier maanden heel goed, laat Bredewold weten.

Marike Sterk, publicity supervisor van het Nederlandse Disney kantoor, vindt een dvd release na drie maanden niet zo gek. “De bezoekers komen in de eerste zes tot acht weken, dat zag je bijvoorbeeld bij Up en Avatar.”

Piraterij

Als hoofdreden om Alice in Wonderland zo vroeg uit te brengen op dvd, wijst Sterk piraterij aan. “We moeten daar stappen tegen ondernemen en het sneller uitbrengen van dvd’s is een methode. Wij geloven dat bijna iedereen deze 3D-film in de bioscoop wil zien.”

Sterk meent dat het 3D-aspect belangrijk is voor films. “In het geval van een 3D-film bijten de bioscooprelease en de dvd elkaar niet. Willen de mensen de film nog een keer zien, moeten ze snel in staat zijn een film op dvd te kopen.”

3D-apparatuur

Naast Pathé heeft ook Minerva, Utopolis en Wolff besloten de film niet te vertonen. Een paar kleine theaters gaan Alice in Wonderland wel steunen, al hebben juist die vaak geen 3D-apparatuur. Ook in Amerika en de rest van Europa geldt de boycot.

Als zowel Disney als de bioscoopexploitanten weigeren te buigen, kun je de film in ieder geval in juni op dvd kopen! Fans van Alice in Wonderland zijn in ieder geval pissed off, zo bewijst het onderstaande filmpje:

Lees ook:Alice in Wonderland toch door Pathé opgepikt…
Lees ook:Wat je niet weet over Alice in Wonderland…
Lees ook:Watch This: De allereerste Alice in Wonderland-film!
Lees ook:Alice in Wonderland première pics
Lees ook:De Alice in Wonderland Tea Party is compleet…

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Disney en Pathé reageren op Alice in Wonderland boycot!

 1. martin

  Hoe kun je nu gaan boycotten als je tegen disney ben. Mensen wileen de film zien en gaan er dus meer dvd verkocht woreden en zal disney de volgende keer weer zoiets flikken.
  De Bioscoopen moeten de Film juist gaan draaien tegen een zo laag mogelijk tarief zodat er zoveel mogelijk mensen de dvd niet meer gaan kopen. Desnoods het hele jaar door, met af en toe gratis voorstellingen. Dan leren ze het misschien wel af bij disney

  groetjes martin

    /   Reply  / 
 2. Royal Theaters

  Kom allemaal naar bioscoop Royal Theaters in Heerlen. Wij gaan hem vanaf 10 maart gewoon draaien. Nederlandse en Engelse versie, in 3D!

    /   Reply  / 
  1. roelofs

   LEKKER COLLEGIAAL!
   HOOP DAT ER GEEN HOND KOMT KIJKEN.

   DIT KUN JE NIET MAKEN ROYAL, HET GAAT OOK JULLIE AAN.

     /   Reply  / 
   1. Brecht

    Het heeft niets met collegialiteit te maken! Bioscopen zijn in principe geen collega’s maar concurrenten. Als een groep beslist om een film te boycotten, is het niet meer dan logisch dat een andere groep daar van profiteerd om hem wel te vertonen. Ik werk zelf in een bioscoop net over de grens, en wij krijgen dagelijks tientalle mensen over de vloer die naar ‘Alice in Wonderland’ vragen. Ze zijn ontzettend blij als we hen melden dat ze bij ons gewoon kunnen komen kijken in maart. Dus reken er maar op dat de zalen vol zullen zitten!

      /   Reply  / 
    1. Michael flohil

     Hij wort ook gedraait in de bios van schagen al op 5 mrt zalen zijn helemaal uitverkocht je kan op 2 tijden om 19.00 uur en 21.40 uur.
     Wij hebben kaartjes besteld en hij wordt in 3d gedraait, het is eigenlijk te gek voor worden dat je naar een ander bios moet gaan dan je eigen woonplaats, maar ja heb het er wel voor over.

       /   Reply  / 
 3. AJ

  Voorlopig alleen in Nederland (en Belgie?) een boycott.
  In Amerika gaat hij gewoon draaien en de UK DENKT over een boycott.

    /   Reply  / 
 4. Arcaplex

  In Arcaplex Spijkenisse is ALICE IN WONDERLAND ook gewoon vanaf 10 maart in de Nederlandse en Originele versie in spetterend 3D te zien!

    /   Reply  / 
 5. lex

  ik wacht wel ff af welke bioscoop m gaat draaien, maar als ik t zo zie hoef ik niet ver te gaan, dan kom ik wel naar t Royal in Heerlen, en als de NVB echt serieus deze film niet in de bioscopen brengt dan hebben ze n mega f##kn problem want dan crasht ook de de dvd markt omdat men op zoek gaat naar deze film die zeker als download klaar zal staan ergens op t inet, t beste is om m via newsgroepen te downen dat gaat meestal t snelst

    /   Reply  / 
 6. bioscoopbezoeker

  Flauwe kul deze actie van de bioscoop. Als de bioscoop een conflict heeft met Disney, dan moeten ze dat maar onderling oplossen en niet via de rug van de bioscoopbezoeker. Als ik erg in een film geinteresseerd ben, wil ik hem in de bioscoop zowiezo zien. Bevalt ie me, wil ik ook de dvd hebben. Ben ik maar half geinteresseerd in een verwachte film, ga ik niet naar de bioscoop en wil hem misschien later op dvd zien, afhankelijk ook van de recenties. Door deze actie loopt alleen de bioscoop omzet mis. Het wordt op deze manier alléén maar een grote reclamecampange voor de lachende derde. En dat zijn de electronica firma’s die in de toekomst gaan inzetten in 3D films. Ze kunnen deze boycot dan goed gebruiken om deze film van Disney goed te promoten inclusief bijpassende 3D apparatuur voor thuis. Let op mijn woorden…

    /   Reply  / 
 7. alexander

  What the…!?
  Ik had me zo verheugd om ‘Alice’
  op groot scherm te zien, in 3-D
  Het is toch onzin om ons dit niet
  te gunnen: dit is een film die je
  in de grootste zalen moet zien,
  en niet in de kleine, achterin zaaltjes,
  waar deze film met een beetje geluk,
  na acht weken úberhaupt nog draait!

  ERG KINDERACHTIG PATHÉ!

    /   Reply  / 
 8. Lienepien

  Ja dat heeft echt nut om als kikkerlandje een film te boycotten, grootheidswaanzig noem ik het. Je kunt het ook zo zien zo’n film is toch magischer in de bioscoop! Ik vind het belachelijk, veel mensen die er echt naar uitkijken worden nu teleurgesteld. Echt heel erg flink ook bioscoopgiganten, NOT!

    /   Reply  / 
 9. marlies

  Hahaha, grootheidswaanzin… denk je?!!!
  Ze moeten toch iets te zeiken hebben; illegaal downloaden mag niet want ze willen dat we de orginele dvd’s kopen. Brengen ze die dvd eindelijk eens eerder uit, gaat pathe weer zielig lopen doen.
  Want ze lopen omzet mis; niet om het een of ander maar hoeveel films zetten een recordbedrag neer in de eerste 2 weken met het aantal bezoekers en hoeveel van die films zijn na 2 mnd niet eens meer in de bioscoop te zien???

  De bioscopen die de film wel draaien zullen het gezellig druk krijgen!! Ik wil hem zeker in de bioscoop zien al moet ik er voor naar groningen!
  En aangezien ik alle films van johnny depp op dvd heb zal ook deze film weer bij mij in de kast komen te staan. Dus disney verdiend zijn euro’s hoe dan ook!

    /   Reply  / 
 10. Tanja

  Oh, ik baal hier echt ontzettend van!!!!!!
  Stelletje zeikerds, het is zo erg dat de dvd een maand eerder komt. (NOT)
  Het gaat toch om het 3D effect in de bioscoop, daarom gaan de mensen erheen, dat kun je met die dvd niet beleven.
  Doordat ze hem nou boycotten maken ze helemaal geen omzet en hebben ze hier alleen zelf last van en sterker nog Disney profiteert dan toch alleen maar, want iedereen gaat de dvd nou kopen.
  Lekker doorgaan met die goede ideeën van ze!!

    /   Reply  / 
  1. Jerry

   Helemaal mee eens!!

     /   Reply  / 
 11. martijn

  Flauwekul actie van Pathe. Vroeger toen dhr. J.G. daar nog films programmeerde werden films ook door Pathe geboycot omdat men niet tot het vriendenclubje behoorde van dhr. G. Pathe bepaalt op deze manier wat we wel en niet mogen zien. Dat is gewoon censuur. Waarom doet Kinepolis België bijvoorbeeld niet mee? Pathe moet tevens eens stoppen met het vragen van asociale prijzen (11 euro) dan koop/huur je wel de dvd van deze film wel.

    /   Reply  / 
 12. Yashica

  Erg jammer, ik had deze film graag in imax formaat gezien in Pathe Amsterdam :-(

    /   Reply  / 
 13. Paul Visser

  Wij draaien de film in 19 prachtige 3D bisocopen door het hele land. Het probleem is ook vaak bij de grote ketens dat men geen 3D projectoren in huis heeft maar alleen de ouderweste 35mm kunen vertonen! Of de goedkopere films willen blijven draaien op de aparatuur die ze wel hebben. Wij draaien gewoon deze door Tim Burton speciaal voor 3D gemaakte film voor ons publiek! Dat is uiteindelijk waar wij het ook voor doen! Tevreden klanten! Op http://www.abcbooking.nl staan onze steden: Je kan zo kaarten reserveren! Best, Castricum, Den Bosch, Den Burg, Emmeloord, Hardenberg, Heerenveen, Heerlen, Klazienaveen, Helden/Panningen, Schagen, Sneek, Spijkenisse, Tiel, Venray, Wageningen, Weert, Winterswijk en Zutphen. Maar ook op 35mm in Dronten, Harderwijk en Veenendaal. Tot ziens bij Alice In Wonderland 3D!

    /   Reply  / 
 14. Maarten

  Amerika steunt de boycot niet. Net als de rest van Europa niet. Tot dusver is Nederland het enige land dat de boycot actief inzet met lichte steun van de UK.

  Consistente misinformatie hierover in de Nederlandse media.

    /   Reply  / 
 15. Arcaplex

  De film is in veel bioscopen zelfs al eerder te zien.
  Niet bij Pathé maar wel bij de ABC Reserveer NU je kaarten bij gemaakte film voor ons publiek! Dat is uiteindelijk waar wij het ook voor doen! Tevreden klanten! Op http://www.abcbooking.nl staan onze steden: Je kan zo kaarten reserveren! Best, Castricum, Den Bosch, Den Burg, Emmeloord, Hardenberg, Heerenveen, Heerlen, Klazienaveen, Helden/Panningen, Schagen, Sneek, Spijkenisse, Tiel, Venray, Wageningen, Weert, Winterswijk en Zutphen

    /   Reply  / 
 16. Royal Theaters

  Bij Royal Theaters Heerlen kun je de film al zien vanaf 5 maart!
  Vrijdag 5 maart – 16u Nederlandse versie – 19u Originele versie
  Zaterdag 6 maart – 16u Nederlandse versie – 19u Originele versie
  Zondag 7 maart – 16u Nederlandse versie – 19u Originele versie
  Je kunt nu al je kaartjes reserveren! Dat kan via onze site http://www.royaltheaters.nl of telefonisch op 045-5714200

    /   Reply  / 
 17. Quinton

  Ik ben echt zwaar teleurgesteld. Ik ben een super fan, maar dit betekent echt niks. Laat Pathe lekker boycotten, uiteindelijk krijgen de producenten en Disney hun geld voor de dvds, maar Pathe…krijgt natuurlijk niks. Spitefull people spite themselves. Pathe moet zich realiseren dat zij geen macht hebben over de filmgangers. Wij, de filmgangers, zorgen dat bioscopen nog steeds actief zijn, ondanks alle alternatieve wegen om een film te zien.

    /   Reply  / 
 18. martijn

  Leuk voor iedereen. Maar ik woon midden in de Randstad (den Haag). Zou de meneer van ABC of iemand kunnen aangeven waar de film in de regio Den Haag te zien is. Zoals ik al eerder zei, ik ben geen Pathe-fan en de film wordt nu alleen door Pathe, Minerva en Wolffs geboycot. andere bioscopen met 3D zijn hier niet (Behalve Wollfs, Minerva maar die boycotten hem ook).

    /   Reply  / 
  1. Amber

   MustSee (o.a. Delft) gaat ‘m waarschijnlijk ook draaien.

     /   Reply  / 
   1. martijn

    Mustsee is toch van Minerva en Wolff en die doen mee met de boycot? Ik las idd dat Mustsee Breda aan het onderhandelen is met Disney. Ik ben benieuwd…

      /   Reply  / 
    1. martijn

     waarschijnlijk ook in mijn hometown Leiden. Hier heeft 1 iemand alle drie de bioscopen in bezit en geen last van dure concerns als Pathe, Wolff, Minerva etc. Alleen niet in 3d, ik ben benieuwd.

       /   Reply  / 
 19. Diana

  Zou het niet gewoon een publiciteit stunt zijn?
  Nu het onzeker is of Alice in wonderland in de bioscopen gaat draaien, wil iedereen er natuurlijk extra graag naar toe als hij wel ergens draait.
  Disney heeft een hoop geinvesteerd om er een 3d versie van te maken. Dat doe je toch niet als je het risico loopt dat hij uiteindelijk nergens meer draait…?
  Als ik dan lees dat hij in Amerika wel gewoon draait, vind ik het uiterst verdacht.

    /   Reply  / 
 20. Rikh

  Ben ik de enige die dit een goeie zet vindt? Het is extreem; maar soms kan het niet anders… De hele entertainment industrie is aan het instorten en straks gaat alles low budget worden omdat er gewoon te weinig geld binnen komt. concert tickets worden belachelijk duur omdat dat de enige manier is om geld te verdienen, muziek releases gaan zo snel dat je een plaat al beu bent voor m uitkomt. Films worden steeds belachelijker omdat belachelijke rampen/actie films alleen nog maar winst gaan draaien…maar het belangrijkste is toch wel dat de hele magie rond een nieuwe film, of cd verdwijnt.. het meeste kun je al krijgen voordat ze officieel uitkomen en de hele opbouw, anticipatie naar iets is gewoon weg… Alles gaat gewoon nog saaier worden

    /   Reply  / 
  1. Alice

   Euh, als de anticipatie echt weg zou zijn bij het uitkomen van films, hoe verklaar je dan dat er zoveel mensen zijn die wel uitkijken naar Alice in Wonderland en deze boycot bull shit vinden? Er wordt nog wel degelijk uitgekeken naar films, cd’s, boeken… Het is trouwens niet zo dat vandaag de dag films over belachelijke dingen gaan. Er zijn vroeger ook films over onrealistische dingen gemaakt. Kijk je filmgeschiedenis maar eens na.

     /   Reply  / 
 21. Royal Theaters

  Alice in Wonderland is vanaf 5 maart al te zien bij Royal Theaters Heerlen!

  Vrijdag 5 maart: 19.00 uur (Engelse versie)
  Zaterdag 6 maart: 16.00 uur (Nederlandse versie) en 19.00 uur (Engelse versie)
  Zondag 7 maart: 16.00 uur (Nederlandse versie) en 19.00 uur (Engelse versie)

  Reserveer snel via onze website http://www.royaltheaters.nl of telefonische op 045-5714200

    /   Reply  / 
 22. Arthur

  Ik weet dat de boycot inmiddels is uitgepraat maar goed, begreep eerlijk gezegd de beweegredenen ook niet. Die films komen juist speciaal in 3D uit, zodat je voor de complete ervaring wel naar de bioscoop MOET. Ik ging al jaren amper nog naar de bios (een van de redenen is de belachelijk prijzen voor snacks en drank) maar voor Avatar ben ik onlangs een 2e keer (!) gegaan. Zo mooi in 3D. Die film kopen komt dan ook niet eens in me op want dat valt thuis op je LCD scherm in het niets..

    /   Reply  / 
 23. Celisco Toyz

  Die boycot heeft blijkbaar toch niet veel uitgehaald. Ik ben de film in de bioscoop gaan zien en heb hem ondertussen op Blu-Ray. Dus wat zitten ze te janken over zo’n details.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>