Wat jij moet zien deze week!

Een stormachtige week, behalve dan op het gebied van films. Al komt natuurlijk wel een ‘kleine film’ uit over iets van een watersnoodramp ofzo? De Ben Sombogaart-verfilming van de ramp draait vanaf deze week. Maar als je goed gaat spitten zijn er nog meer kleine juweeltjes deze week!

Een romantische komedie die iedereen moet zien, een heftige alien-confrontatie en een documentaire over de oplage van een belangrijk tijdschrift… In welke bioscoopzaal ben jij dit weekend te vinden?

De Storm

Een heftig drama over de watersnoodramp die veel slachtoffer maakte in 1953. Ben Sombogaart bewees al eerder prima uit de voeten te kunnen met Nederlands drama, zoals in De Tweeling en Bride Flight. En waar nattigheid is, is BLØF. Dus verwacht alvast tranen van verdriet (door de film) en van ellende (door de muziek).

Taking Woodstock

Het populaire festival wordt nog een keer beleefd op het witte doek en ditmaal door de ogen van de jonge Elliot. Zijn ouders runnen een motel vlakbij het festivalterrein en zij huisvestten destijds duizenden hippies. Een gezellige, lekkere niet-aan-de-hand film van Ang Lee (Brokeback Mountain). Lees hier mijn recensie!

The September Issue

De september-editie van het Amerikaanse tijdschrift Vogue is een belangrijke zaak. Een cameraploeg volgt hoofdredactrice Anna Wintour (de heks waarop The Devil Wears Prada op is gebaseerd) terwijl zij de catwalks afstruint op zoek naar de heetste mode. Een kijkje in haar leven schijnt enorm boeiend te zijn!

Looking for Eric

Eric Cantona is voor veel voetbalfans een grote held. Nu maakt het Franse multitalent (hij was immers ooit presenator) zijn overstap naar het witte doek. Hij steunt de eenzame arbeider Eric, die liever zijn leven vandaag nog ziet eindigen.

The Other Man

Antonio Banderas is back! Samen met Liam Neeson en Laura Linney speelt hij in de thriller The Other Man over… tja een vreemdgaande vrouw. Wat een verrassing! Tijdens een potje schaken probeert Neeson de zwoele Banderas vast te zetten, zoals hieronder in de trailer te zien is:

Voorpremière: District 9

Nee het is nog niet zover! Maar wel bijna… District 9, een van de beste films van het jaar komt bijna in Nederland. Maar de voorpremière is wel al te zien in de bios. Dit weekend bijvoorbeeld, op dinsdagmiddag in het Amsterdamse Pathé Tuschinski. Absolute aanrader, lees hier mijn recensie!

Voorpremière: (500) Days of Summer

Dé romantische komedie van het jaar? Of is dit juist een anti-romantische film…? Joseph Gordon-Levitt ontmoet Zooey Deschanel en wordt op haar verliefd. Maar het lijkt niet wederzijds te zijn. Als we de recensies mogen geloven, is dit ook een van de knallers van het jaar! Bekijk het hieronder zelf:

Lees ook:Xtra Video: Las Vegas in puin
Lees ook:Wat jij deze week niet mag missen!
Lees ook:Bios Top 10: De Storm waait Basterds genadeloos weg
Lees ook:Watch This: Ranzige clip Saw 6
Lees ook:Watch This: Oprah Winfrey en Mariah Carey over Precious

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>