Wat jij moet zien deze week!

In de ‘dumpmaand’ september (waarin films gewoon een beetje minder goed zijn), komen inderdaad een aantal slechte films in de bios. Toch zijn er een aantal kleine films deze week die de moeite waard zijn. Je moet het maar net even weten.

Voor Passengers (een slechte vliegtuigrampenfilm) hoef je het niet te doen. Evenmin voor My One and Only, de zoveelste truttenfilm van Renee Zellweger. Maar waar jij absoluut heen moet, zijn de volgende films:

9

Een uiterst origineel verhaal over een lappenpopje die tot leven wordt gewekt in een mensenloze wereld. Een bijzonder verhaal, vooral omdat de vette naam van Tim Burton op de poster prijkt. Toch is niet hij, maar Timur Bekmambetov verantwoordelijk voor de animatiefilm. Met een fantastische stemmencast (Elijah Wood, Jennifer Connelly, Christopher Plummer, John C. Reilly) zit het in ieder geval helemaal snor!

The Informers

Het is snuiven en zuipen wat de klok slaat in deze verfilming van het Brett Easton Ellis-boek. Moet je even zin in hebben, vooral ook omdat het allemaal niet zo hapklaar is. Net als het boek overigens, wat minder gangbaar is dan American Psycho of Less Than Zero. Toch komen dit soort films niet altijd in de bioscoop en alleen al de fantastische Mickey Rourke zou toch genoeg moeten zijn…?

Shrink

Kevin Spacey als een psychiater? Niet helemaal verkeerde typecasting… Maar als psych die celebrities behandelt en aan weed verslaafd raakt? Ja, dat klinkt wel juist! Dat de film dezelfde structuur heeft als The Informers (of Crash en Babel als je iets verder terug gaat) is stom toeval. Wat deze dagen wel uniek is, is Spacey in een hoofdrol. Dus absoluut even checken!

Lees ook:Recensie – Valentine’s Day
Lees ook:Vampires Suck, net als deze regisseurs…
Lees ook:Bios Top 10: Basterds nog geen Final Destination bereikt!
Lees ook:DVD Watch – Forget Me Not
Lees ook:Imagine That

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>