De aanraders van deze maand

Een nieuwe maand vol met nieuwe films en dus ook een aantal nieuwe aanraders. Al moet ik eerlijk bekennen dat het filmaanbod me een beetje tegenvalt in vergelijking met november. Het is bijna alsof de grote studio’s het bij voorbaat opgeven omdat ze toch niet opkunnen tegen de grootste film van deze maand en daar begin ik ook gelijk mijn lijstje mee. Laat me in de reacties weten naar welke films jij uitkijkt.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (10 december)

Het derde deel van ‘The Hobbit’ wordt een gigantische hit, dat zal geen verrassing zijn. Toch ging de ontwikkeling van de trilogie gepaard met veel problemen. Oorspronkelijk zou Guillermo del Toro de twee films regisseren, maar het duurde lang voordat er duidelijkheid was of de films eigenlijk wel door zouden gaan. Del Toro nam daarom afscheid van het project en Peter Jackson werd gevraagd om de regie op zich te nemen, iets waar hij eigenlijk geen zin in had. De filmstudio besloot toen ook nog eens om er een trilogie van te maken en Jackson moest maar bedenken hoe hij drie films uit één boek kon krijgen. Ondanks al die problemen dragen de fans de films een warm hart toe, vooral omdat dit het aller-allerlaatste deel is, en het blijven spektakelfilms die je gewoon in de bioscoop moet zien.

Exodus: Gods and Kings (18 december)

Dit is de enige andere grote blockbuster die in december uitkomt, maar heb je er echt veel over gehoord? ‘Exodus: Gods and Kings’ is gebaseerd op het Bijbelverhaal over Mozes, geregisseerd door Ridley Scott (‘Gladiator’) en in de hoofdrol Christian Bale. Toch vrees ik dat deze epische film niet zo succesvol zal worden als gehoopt. Er wordt namelijk weinig over gepraat. Er was een klein relletje dat alle gekleurde personages in de film gespeeld worden door blanke acteurs met een raar bruin kleurtje, maar zelfs de religieuze groepen die zo boos waren over Darren Aranofsky’s ‘Noah’ zijn verrassend stil.

Het is alsof deze film niemand echt iets kan schelen en dat is niet goed voor een blockbuster. Daarnaast zal ‘Exodus’ ook nog eens ondergesneeuwd worden door ‘The Hobbit’. En iedereen die een hekel heeft aan epische fantasyfilms zal ‘Exodus’ ook niet als een alternatief zien voor ‘The Hobbit’. Dus ik verwacht weinig van deze film, qua kassucces dan. Want met Ridley Scott aan het roer en met Christian Bale in de hoofdrol moet de film zelf zeker wel de moeite waard zijn. Verwacht alleen geen deel twee.

Horror (3 december)

Geen film, maar een theaterstuk geïnspireerd op horrorfilms van Sam Raimi, David Cronenberg, Hideo Nakata en Stanley Kubrick. Als die namen je niks zeggen is ‘Horror’ ook geen theatervoorstelling voor jou. Jakop Ahlbom is namelijk ook geen theatermaker voor iedereen. Ik zag zijn stuk ‘Bug’, over een paranoïde man die denkt dat er kleine insecten onder zijn huid zitten, langzaam gek wordt en zijn huid open krabt, en ik kreeg er letterlijk jeuk van. Hij creëert een gevaarlijk sfeer die je meezuigt en omdat alles echt gebeurt voor je neus en je tegelijkertijd vergeet dat het theater is, kan je niet aan die sfeer ontsnappen. Dat klinkt misschien zweverig, maar wat ik er eigenlijk mee wil zeggen, is dat Jakop Ahlbom je in je broek kan laten schijten van angst. Dus… voor horrorliefhebbers only.

Two Night Stand (11 december)

Even wat luchtigs. ‘Two Night Stand’ is een romantische comedy die weinig verrassingen zal bieden. De trailer verklapt het meeste ook, al is er weinig te verklappen bij zo een film. Maar waarom is deze dan toch de moeite waard? Dat komt door de hoofdrolspelers Miles Teller en Analeigh Tipton. Miles Teller is een opkomende ster en van hem ga je alleen maar meer zien. Hij is goed in comedy (‘That Akward Moment’), het serieuze werk (‘Whiplash’) en deed het prima als anti-held (‘Divergent’). Hij doet mij ook denken aan een jonge John Cusack en Analeigh Tipton doet me dan weer denken aan een jonge Meg Ryan. Tot nu toe heeft ze alleen maar bijrolletjes gespeeld (‘Lucy’), vaak als het lieve buurmeisje (‘Crazy, Stupid, Love’), maar ze valt altijd op. Dit is haar eerst echte hoofdrol in een grotere film en ik ben benieuwd of dit ook haar doorbraak zal worden. Dat maakt ‘Two Night Stand’ een interessante film om in de gaten te houden.

Andere aanraders deze maand zijn: ‘Annie’, de moderne remake van de musical met in de hoofdrol Quvenzhané Wallis. Op haar negende werd ze al genomineerd voor een Oscar en ze speelt in de film naast Jamie Foxx en Cameron Diaz, dus met de cast zit het wel goed, maar is dit echt een remake waar mensen op zitten te wachten? En ‘Gooische Vrouwen 2′, een gegarandeerd kassucces, waar eigenlijk weinig over te vertellen is. De serie was een hit, de eerste film was een hit en het tweede deel wordt ook een hit.

Lees ook:De aanraders van deze maand
Lees ook:De aanraders van deze maand
Lees ook:Eerste beelden ‘Fantastic Four’
Lees ook:Het allereerste nieuwtje over de achtste ‘Star Wars’
Lees ook:Om deze reden zijn de films van Michael Mann zo goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>