De aanraders van deze maand

Aan het begin van iedere maand maak ik een lijstje van welke nieuwe bioscoopfilms interessant zijn om in de gaten te houden. Dat zal ook iedere keer een heel divers lijstje zijn. Dit is de eerste keer en ik ben ook benieuwd welke films jullie deze maand echt niet willen missen.

Interstellar (6 november)

De nieuwste film van Christopher Nolan…dat is reden genoeg. Nog meer redenen? Het is een epische sciencefictionfilm, prachtige special effects en gefilmd voor IMAX, Matthew McConaughey in de hoofdrol, een intelligent verhaal over tijd en ruimte. En om heel eerlijk te zijn vond ik ‘The Dark Knight Rises’ tegenvallen. Christopher Nolan heeft dus nog iets goed te maken en ‘Interstellar’ kan die goedmaker zijn, want de film heeft alles in zich om een van de beste films aller tijden te worden.

Of Mice and Men (6 november)

Dit is geen film  maar een toneelstuk (ik zei toch dat het een diverse lijst zou worden). Maar wel een toneelstuk met grote Hollywoodsterren, in dit geval James Franco en Chris O’Dowd (‘Bridesmaids’). Wanneer acteurs en actrices niet bezig zijn met een film, staan ze vaak op Broadway. Dankzij Pathé hoef je daarvoor niet helemaal naar New York, want de bioscoopketen zendt gewoon een registratie van het theaterstuk uit. Ze doen dit wel in een beperkt aantal steden en maar op één dag, dus check eerst even waar en wanneer. Als je ook helemaal niks met theater hebt, is dit een leuke en laagdrempelige manier om er mee in aanraking te komen.

Dumb and Dumber To (13 november)

Ik zei toch dat het een diverse lijst zou worden! Naast ‘Interstellar’ lijkt ‘Dumb and Dumber To’ niet echt op zijn plek, en voordat je het vraagt, ‘Two’ wordt als ‘To’ geschreven, dat is deel van de grap…Toch is dit wel een interessante film om in de gaten te houden. ‘Dumb and Dumber’ was een grote hit en de eerste film van de Farrelly broers, die daarna comedyklassiekers maakten als ‘Kingpin’ en ‘There is Something About Mary’.

Daarna ging het langzaam steeds minder met de broers en hun laatste film ‘The Three Stooges’ is hier niet eens uitgekomen. Hetzelfde geldt voor Jim Carrey, hij was ooit een van de grootste sterren maar de laatste tijd heeft hij ook geen hit meer gehad. De enige acteur uit ‘Dumb and Dumber’ met wie het goed gaat op dit moment is Jeff Daniels, met zijn hoofdrol in de dramaserie ‘The Newsroom’. Dus voor Jim Carrey en de Farrelly’s is het heel belangrijk dat deze film het goed gaat doen in de bioscoop.

John Wick (20 november)

Keanu Reeves heeft hetzelfde probleem als Jim Carrey, ooit was hij een van de grootste en best betaalde Hollywoodsterren en nu niet meer. Zijn laatste film was ’47 Ronin’ en daarvoor ‘Man of Tai Chi’ en daarvoor ‘Generation Um’, hij heeft dus wel een hit nodig om terug te komen. ‘John Wick’ lijkt die film te zijn. In Amerika is de actiefilm al uit en daar krijgt het goede recensies. Het is ook een simpele film over een gepensioneerde huurmoordenaar, die wraak neemt op de criminelen die zijn hondje hebben vermoord. Keanu Reeves is daar goed in, hij is sympathiek en stoer met een pistool. ‘John Wick’ kan voor zijn carrière doen wat ‘Taken’ heeft gedaan voor Liam Neeson, die met die film opeens een actieheld werd.

Andere aanraders zijn: ‘The Hunger Games: Mockingjay Part 1′, dat wordt zonder twijfel een gigantisch kassucces. En ‘Nightcrawler’, een misdaadfilm met een ijzersterke Jake Gyllenhaal, de film wordt al vergeleken met ‘Drive’ en genoemd als kanshebber bij de Oscars.

Lees ook:Laat je haar nooit knippen door Jim Carrey
Lees ook:Eerste blik op Jim Carrey en Jeff Daniels in Dumb and Dumber To
Lees ook:Dumb and Dumber To posters
Lees ook:McConaughey filosofeert er op los in vage autoreclames
Lees ook:Nieuwe blik op 2001: A Space Odyssey

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>