De nieuwste Jackie Chan is de duurste Chinese film ooit gemaakt

De laatste jaren heeft Jackie Chan de komische actiefilms, vol gestoorde stunts, ingeruild voor epische actiedrama’s waarin hij wat vaker zijn acteerskills kan tonen. Veel van die films zijn hits in eigen land, maar komen hier zelden in de bioscoop uit. In het geval van zijn nieuwste epische actiefilm ‘Dragon Blade’ is dat jammer, want deze is in 3D. Met een budget van 65 miljoen dollar is het ook gelijk de duurste Chinese film ooit gemaakt.

Dat is natuurlijk niks vergeleken met de Amerikaanse films die twee of drie keer dat budget hebben. De trailer lijkt daarom ook die van een low budget film en de aanwezigheid van John Cusack en Adrien Brody versterkt dat gevoel nog meer. Het zijn twee topacteurs, maar ze ze zijn niet meer de sterren die ze ooit waren. Het verhaal, dat zich afspeelt in 48 voor Christus, lijkt ook niet heel bijzonder te zijn. Jackie Chan speelt een bewaker van Westerse regio’s en John Cusack is een Romeinse legerleider op de vlucht, samen moeten ze het opnemen tegen de schurk Tiberius, gespeeld door Adrien Brody. Toch is dit wel een belangrijke film. De Amerikaanse blockbuster verovert langzaam China en deze actiefilm is China’s antwoord daarop. De kans bestaat daardoor dat ‘Dragon Blade’ misschien toch nog wel in de Nederlandse bioscoop uit zal komen.

Lees ook:Recensie – Predators
Lees ook:The Numbers Station Trailer
Lees ook:Michael Bay kiest voor klein
Lees ook:Superman mag alsnog James Bond spelen
Lees ook:De aanraders van deze maand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>